Комунальний лохотрон від ПРООН (фото)






Україна щороку платить мільйони доларів в якості внесків до ООН. Було б несправедливо, якби ці кошти не повертались, а тому, як тільки в Україні почала діяти «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» Програми розвитку ООН (МПВСР/ПРООН), яка задекларувала своєю метою сприяння врядуванню за широкої участі громадян для покращення якості життя населення в містах України, міські громади населених пунктів нашої держави жваво почали шукати з нею співпраці. Адже коштів на розвиток житлово-комунального господарства держава виділяє недостатньо, а жити хочеться комфортно.

Не стали виключенням і мешканці багатоквартирного будинку по вул.Цілевича, 5А, що в Івано-Франківську. Цей будинок давно вже потерпав від проблеми, притаманної багатьом багатоповерхівкам Івано-Франківська: застаріла, проржавіла сантехніка у підвалах, а відтак вічно залиті водою, запліснявілі підвали, сморід у квартирах першого поверху та інші подібні гадощі.

Десь зо три роки тому мешканці будинку дізналися про діяльність в місті Програми розвитку ООН і зокрема МПВСР і вирішили скористатись можливостями, які ті надають, для покращення стану підвалів будинку. Знайшли підрядника – івано-франківське фірма «Цифрові технології - монтаж» - дочірнє підприємство львівської компанії, фахівці якого підрахували кошторис на заміну підвальної каналізації в сумі близько 150 тисяч гривень. 10 % цієї суми зібрали з мешканців квартир – загалом вийшло по 200 гривень з квартири. Решту надала Програма. Ремонт провели. Всі труби було замінено на пластикові. Здавалося б: жити тепер буде, як говорить одна відома телереклама, «сухо і комфортно», проте…

Минув час, а в підвалі першого під’їзду будинку знову вода. Мешканців будинку це обурило. Що це? Обман і грошики пішли на вітер? «Нам сказали, що через різницю рівнів труба в підвалі опинилась нижче рівня каналізації, -розповідає «Острову» мешканець будинку Мирон Івасишин, - але ж люди заплатили гроші за те, щоби в підвалі було сухо». Зі слів пана Івасишина, на прохання мешканців будинку трубу підняли, проте вона важка і знову опустилась до минулого рівня.

Отже хто винен? Підрядник. Жителі будинку поговорюють, що фірма «Цифрові технології – монтаж» вже давно не існує. В в’язку з цим, вони схильні звинувачувати керівництво МПВСР/ПРООН та міської влади. Звісно, вони безпосередньо не монтували труби, проте в їх інтересах було принаймні проконтролювати, куди ж пішли їхні кошти. Щоправда, - кажуть фахівці, - з практики співпраці з ПРООНівськими муніципальними  проектами відомо: ця структура ніколи не робила акцент на контролюванні витрачання коштів. Для звіту перед нью-йоркськими босами їм достатньо кошторису фірми-підрядника. Зрештою в ролі останньої в переважній більшості виступають житлово-експлуатаційні організації. Скоріш за все, такий стан речей – наслідок відсутності кваліфікованих фахівців у сфері техніки в середовищі ПРООН. Програма розвитку ООН – банальна бюрократично-адміністративна структура. Максимум, що могли зробити їх координатори в плані контролю за витратами коштів – це пересвідчитись, що за тим чи іншим проектом дійсно щось робилось, не вдаючись у технічні подробиці.

Втім, серед мешканців будинку по вул. Цілевича, 5А побутує і інша думка з приводу результатів ремонту каналізації. Мешканець другого під’їзду будинку Роман Стасюник, який безпосередньо займався налагодженням контактів з підрядником та функціонерами МПВСР/ПРООН, переконаний, що до ООНівсців, а тим більше до фірми-підрядника жодних претензій бути не може. «Працівники фірми зробили все можливе, - зазначає він, - і навіть більше». Як виявилось, вихід з будинку на дворову каналізацію був зроблений неправильно. На прохання мешканців будинку, понад затвердженим кошторисом майстри компанії «Цифрові технології – монтаж» переробили вихід. Вся проблема, на думку пана Р.Стасюника, полягає у відведенні води через зовнішні колектори. Останні зроблені з порушеннями встановлених вимог. Як наслідок, каналізаційні труби будинку змушені утримувати обсяг води, на який вони не розраховані. Труби забиваються і, як результат, підвал першого під’їзду вічно мокрий. Зрештою, зазначає пан Роман, в першому під’їзді будинку після заміни каналізації підвали завжди сухі, що зайвий раз підтверджує: усі роботи були зроблені згідно чинних стандартів. «От дворова каналізація і зовнішні колектори – це дійсно проблема, - погоджується пан Стасюник, - їй вже двадцять років. За цей час мешканцями будинку було написано сотні скарг у Водоекотехпром, проте все безрезультатно…»

То може дійсно не варто звинувачувати фахівців міжнародних організацій, а слід звернути увагу на діяльність наших доморощених комунальників?

 

 

 

 

 

 

Сергій Білий, «ОстроВ»

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи