Питання щодо недовіри губернатору Тернопільщини облрада не розглядатиме



Фракція ВО "Свобода" 29 квітня 2010 року запропонувала внести в порядок денний сесії Тернопільської обласної ради питання про висловлення недовіри голові Тернопільської обласної державної адміністрації Ярославу Сухому за зраду національних інтересів. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода".

Приводом для цього стало голосування Ярослава Сухого за ратифікацію міждержавного договору щодо продовження термінів перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України. Та внаслідок того, що представники так званих національно-демократичних сил – фракції УНП та НУНСу – традиційно лягли під владу, рішення не набрало достатньої кількості голосів для внесення в порядок денний. "За" проголосували тільки представники фракції ВО "Свобода".

"Свобода" не має сумніву у тому, що колишня партноменклатура колишньою не буває, але одразу ж після призначення Ярослав Сухий почав повсякчас заявляти, що приїхав у Тернопільську область займатися господаркою, а не політиканством, мовляв, "він багато чого переосмислив, переоцінив", "прийшов не здобувати політичний капітал, а працювати на благо Тернопільщини", "приїхав виконати свій обов’язок перед земляками". Але це лише улесливі облудливі слова, за які "вхопились" так звані націонал-демократи і прикриваються ними для того, щоб виправдати своє бажання залишитись на своїх посадах, обслуговувати новий кримінально-олігархічний режим.

Зараз ми бачимо зраду національних інтересів України. Сьогодні адвокатами Сухого, окрім Партії регіонів, виступили фракції УНП, Наша Україна, Єдиного Центру та позафракційна "тушка", член партії "За Україну" Степан Барна, які своїм неголосуванням не дали можливості внести в порядок денний питання про висловлення недовіри голові Тернопільської облдержадміністрації. Аналізуючи голосування щодо висловлення недовіри Ярославу Сухому, розуміємо, хто відстоює інтереси України, а хто обслуговує олігархічні клани.

1991 року комуніста Ярослава Сухого як місцевого ідеолога комунізму ганебно викинули разом із владним кріслом на вулицю, а 2010 року "регіонала" Ярослава Сухого може очікувати дежавю", - заявив голова фракції ВО "Свобода" у Тернопільській обласній раді Олег Сиротюк.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи