Івано-Франківська міськрада іде на Київ

Сьогодні відбулась сесія Івано-Франківської міськради, на якій було прийнято Звернення щодо недопустимості продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

Наводимо повний текст звернення:

"Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, від імені територіальної громади м. Івано-Франківська, категорично засуджуємо домовленості між Президентом України Віктором Януковичем і Президентом Російської Федерації Дмитром Медвєдєвим щодо продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму.

Такі домовленості грубо порушують статтю 17 Конституції України, в якій однозначно стверджується: «На території України забороняється створення і функціонування будь-яких збройних формувань, не передбачених законом. На території України не допускається розміщення іноземних баз». Зміни до цієї статті Конституції України підлягають затвердженню на всеукраїнському референдумі.

Перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України є фактором військової та політичної нестабільності, створює загрозу втягнення України, без її відома, в міждержавні конфлікти.

Віктор Янукович своїми діями узурпував суверенне право українського народу, поставив під загрозу державний суверенітет України, породжує громадянське протистояння, сприяє розколу України та перетворення нашої держави у підконтрольну територію іншої іноземної держави – Росії, вирішуючи одноосібно не тільки долю всіх громадян України, а долю їх дітей та онуків.

Все це, а також таємний характер переговорів та намагання поспіхом «узаконити» свої дії у неконституційний спосіб, під тиском через Верховну Раду України, яка в умовах тотальної узурпації всіх гілок влади Віктором Януковичем і формування так званої парламентської коаліції не фракціями, а індивідуальним входженням до неї народних депутатів України все більше і більше позбавляється легітимності, як найвищий законодавчий орган України, підпадає під ознаки державної зради.

Враховуючи викладене, вимагаємо від Верховної Ради України, Конституційного Суду України, Генеральної прокуратури України ініціювати усунення В.Януковича з поста Президента України в порядку імпічменту за вчинення державної зради у відповідності зі ст. 111 Конституції України.

Звертаємося до усіх громадян України, мешканців м. Івано-Франківська, громадських та політичних організацій міста об`єднатися для захисту України.

Заради пам`яті десятків і десятків мільйонів жертв українського народу, заради майбутнього наших дітей, онуків і правнуків не допустимо знищення України як Соборної , Суверенної, Незалежної держави.

Слава Україні! Героям слава!"

Крім того на цій ж сесії було прийнято рішення провести друге пленарне засідання в Києві, завтра, 27 квітня.

Нагадаємо, сьогодні зранку аналогічне рішення очікували від Івано-Франківської облради, проте на її сесії не зібралось достатньо депутатів.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи