Громадські організації Івано-Франківська хочуть усунути нинішнього мера

В Івано-Франківську громадські організації ініціюють позачергові вибори мера, - повідомляє "zaxid.net".

«Нині 70% дорожнього покриття в Івано-Франківську є в аварійному стані. Ми підписали Звернення до міської ради з вимогою ініціювати перед Верховною Радою питання призначення позачергових виборів міського голови у зв’язку з його бездіяльністю та порушенням вимог чинного законодавства».

Про це заявив голова обласної Асоціації приватних перевізників Роман Харук на прес-конференції. За його словами, відповідне Звернення підписали три асоціації перевізників та ГО «Громадський форум».

«Стан доріг в Івано-Франківську ніяк, окрім як катаклізм у місті, назвати не можна. Якби з боку міського голови був належний контроль бодай за ямковим ремонтом, можна було б забезпечити більш-менш належний стан дорожнього покриття в місті. Сьогодні іншого шляху, як усунути міського голову за безвідповідальність ми не бачимо». Про це заявив активіст ГО «Громадський Форум» Володимир Чорноус. За його словами, існує юридична норма провести дочасні вибори міського голови, якщо відповідне Звернення до ВР України підпише 31 депутат міської ради. Саме цю вимогу ставлять громадські організації перед депутатами Івано-Франківської міської ради.

Чорноус стверджує, що саме таким шляхом пішли депутати Одеської міської ради і домоглися дочасних виборів мера Одеси.

«Хто є патріотом свого міста і кому кишки вивертає на цих дорогах, - каже Чорноус, - той підпишеться під цим зверненням».

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи