Львівська міськрада теж вимагає не продовжувати термін перебування ЧФ РФ в Україні






Львівська міськрада вимагає не допустити ратифікації угоди щодо продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, — повідомив кореспондент „ОстроВ”.

Відповідне звернення до Верховної Ради України, Конституційного Суду України, Генеральної Прокуратури України, Служби Безпеки України Львівська міськрада прийняла на сьогоднішньому позачерговому засіданні сесії.

Депутати міськради вважають, що продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України є прямим порушення Конституції України, а сам  флот є інструментом геополітичних інтересів Росії і фактором військового та політичного тиску на Україну.

Львівська міськрада просить народних депутатів України з вимогою в будь-який спосіб не допустити ратифікації угоди про продовження терміну перебування флоту.

Крім цього, депутати міськради просять дати правову оцінку домовленостей президентів Росії та України. „Звертаємось до Верховної Ради України, Конституційного Суду України, Генеральної Прокуратури України, Служби Безпеки України дати правову оцінку діям Президента України на предмет вчинення державної зради, згідно чого ініціювати процедуру імпічменту у відповідності до ст. 111 Конституції України”, — зазначено у зверненні.

Нагадаємо, що схоже звернення прийняла і Львівська обласна рада.

Статьи

Страна
09.05.2024
14:20

Тень Медведчука: запорожская руда и уголь Донбасса

В.Медведчук занимается привычными для себя вещами. Как и ранее в Украине, это "распил" государственных денег (теперь из федерального бюджета) и рейдерство. Кумовство с путиным позволяет делать это безнаказанно. 
Мир
08.05.2024
09:59

Изобразить то, что трудно представить. Путешествие по бывшим нацистским лагерям смерти в Польше

"Хотя около половины еврейских жертв действительно погибли в лагерях, другая половина так и не попала в лагеря смерти, – рассказывает он. – Они умерли от голода и болезней в гетто или были убиты в городах и селах, где они жили".
Мир
07.05.2024
09:09

«Войну на истощение России не выиграть». Российские СМИ об Украине

Британцы действительно гордятся, что задают некие тренды в украинском кризисе, направляют Украину по антироссийскому пути, удерживая ее на нем, и остаются лидерами в финансировании Киева вместе с США и ФРГ...
Все статьи