На Тернопільщині хочуть відмінити святкування Дня Перемоги



Громадсько-політичне об’єднання “Українська справа” вимагає від Тернопільської обласної ради прийняти рішення про відміну гучного святкування Дня Перемоги в області. Відповідну заяву надіслали голові облради Олексію Кайді та депутатам, - повідомляє «Gazeta.ua».

За словами голови “Української справи” Олега Вітвіцького, 9 травня в українській історії можна розглядати лише як день пам'яті жертв тоталітарних режимів.

“Внаслідок узурпації влади тоталітарними режимами – комуністичним і нацистським, сталінізмом і гітлеризмом, постраждали більшість європейських націй і представники української в найповнішій мірі. В той час, як саме зло у формі антилюдської тоталітарної системи так і не було подолане. Один імперіалізм переміг інший, і ще довго, після закінчення війни, тероризував як європейські, так і власний народ. Це продовжувалось аж до розвалу "імперії зла", "тюрми народів" – Радянського Союзу”, - йдеться в офіційній заяві.

УС розглядає цей день лише як поминальний. Закликає також вшанувати воїнів УПА як борців за незалежність України.

“Закликаємо всі політичні сили області не влаштовувати в цей день жодних гучних святкувань так званої “Перемоги”, а лише скласти шану усім полеглим у страшні лихоліття війни та вшановувати його лише як день примирення й пам'яті жертв тоталітарних режимів”, - наголошується у зверненні.

Організація також вимагає не використовувати жодних символів радянського минулого, а лише державну символіку.

Голова Тернопільської облради Олексій Кайда зазначив, що цю заяву буде направлено уповноваженим представникам фракцій.

“Ще треба відповідний проект рішення. Будемо на сесії вирішувати це питання. Передбачити хід голосування не можна”, - сказав він.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи