Комунальна телекомпанія Львівської облради вийшла з "УТ-Захід" Петра Димінського






Комунальна телекомпанія Львівської облради «Львів-ТБ» вийшла зі складу співзасновників ТзОВ "Телерадіокомпанія "УТ-Захід", інвестором якої є почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський, — повідомили кореспондента «ОстроВ» у прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода".

Таке рішення Львівська облрада прийняла на сьогоднішньому засіданні.

«З’ясувалося, що Львівська обласна рада взагалі не мала права голосувати за передачу майна комунального телебачення, і прокуратура мала би внести протест на це рішення, оскільки „УТ-Захід" не має ліцензії на мовлення. А згідно з п. 2, ст. 43 Закону України "Про телебачення та радіомовлення", власник технічних засобів мовлення або організація, що їх експлуатує, не має права надавати технічні засоби мовлення в користування телерадіоорганізаціям, які не мають ліцензії або якщо відповідна ліцензія втратила чинність», — сказав заступник голови Львівської облради Петро Колодій.

Як зазначив депутат Олександр Москалюк, ухвалене свого часу рішення Львівської облради про входження „Львів-ТБ" до співзасновників „УТ-Захід" призвело до того, що частоти в районах Львівщини нині використовує в своїх інтересах „УТ-Захід", а структури Петра Димінського контролюють дві третини компанії.

Відтак обласна рада проголосувала за вихід комунальної телекомпанії „Львів-ТБ" зі складу співзасновників ТзОВ "Телерадіокомпанія "УТ-Захід" до 1 серпня та доручила "Львів-ТБ" напрацювати механізм взаємовигідної співпраці із "УТ-Захід".

За інформацією прес-служби, телеканал своєрідно відреагував на це рішення депутатів: припинив пряму трансляцію сесії. За наполяганням обласної ради, трансляцію відновили, але в записі.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року розгорівся скандал між «УТ-Захід» та Львівською обласною державною телеардіокомпанією.

Статьи

Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Все статьи