Екс-губернатор Прикарпаття перейматиме антикорупційний грузинський досвід

Лідер громадської організації «Спільна праця» Микола Палійчук 19 квітня 2010 року візьме участь у круглому столі під назвою «Прийнятність грузинського антикорупційного досвіду для України», - повідомляє "ОстроВ".

У Круглому столі візьмуть участь близько 70 високопоставлених офіційних осіб, експертів і науковців, а також представників громадянського суспільства, ЗМІ та представники бізнесу з Києва та регіонів. Серед учасників круглого столу: Арсеній Яценюк, народний депутат України; Каха Бендукідзе, державний міністр з координації реформ, Грузія (2004-2008); Вахтанг Лежава, голов-ний радник прем'єр-міністра Грузії з економічних питань; Тамара Каросанідзе, член правління Transparency International, Грузія.

Для довідки: На Круглому столі будуть розглянуті основні досягнення грузинської влади у реалізації антикорупційних заходів: завдяки яким діям Грузії вдалося дістатися до 66 позиції в Індексі сприйняття корупції Transparency International у 2009 році (у 2003 році вона була оцінена 124-тою). Для порівняння - за той же період часу Україна перемістилася зі 102 місця в цьому рейтингу на 146 позицію. Круглий стіл визначить відповідний досвід в Грузії для України і проаналізує можливості його використання. Він покликаний зосередити увагу на випрацюванні конкретних рекомендацій, які можуть впроваджуватися на практиці українськими державними органами.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи