Губернатора Тернопільщини назвали окупантом



У Тернопільській обласній раді сьогодні, 15 квітня, говоритимуть про можливість висловлення недовіри новопризначеному губернатору Ярославу Сухому. Зранку, перед початком сесії, громадські організації міста провели перед стінами облради пікет, - повідомляє «ЗІК».

На акцію зібралося близько тридцяти людей, переважно молодь. Вони тримали плакати з гаслами «Депутати, скажіть своє слово», «Сухий – тернопільський Табачник», «Підмочимо Сухого», «Хто працює з Сухим – у цирку не сміється».

Напередодні рекламні тумби міста заклеїли листівками, на яких Сухого називали окупантом.

«Хлопців, які розклеювали ці листівки і таким чином висловлювали свою громадянську позицію, затримували міліціонери в цивільному. Жодних звинувачень їм не пред’являли, але вели у відділок і знімали відбитки пальців», – розповів голова обласної організації «Молодіжний націоналістичний конгрес» Богдан Яремко.

Активісти громадських організації домагаються, аби Ярослава Сухого, який за радянських часів був головним комуністом в Тернополі, звільнили з посади губернатора.

Під час представлення на цю посаду сам регіонал казав, що сильно змінився з комуністичних часів. Однак тернопільські націоналісти цьому не вірять. Кажуть, що читали в пресі його вислови на підтримку Табачника.

Сесія облради зараз розпочала свою роботу. Питання про недовіру Сухому в порядку денному немає. Активісти надіються, що представники ВО «Свобода» внесуть його з голосу.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи