Керівник фракції БЮТ на Прикарпатті написав звернення до Президента України

Керівник ВГО «Україна в НАТО» та керівник фракції БЮТ в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк направив Президенту України Віктору Януковичу листа, в якому висловив занепокоєння з приводу законодавчої ліквідації євроатлантичних пріоритетів України, - повідомляє "zaxid.net".

"Завершивши процес остаточної законодавчої ліквідації євроатлантичних пріоритетів України, Ви, з почуттям виконаного обов’язку зможете потішити наших "заклятих" друзів у Кремлі, своїх однопартійців та переважну більшість мешканців сходу та півдня України", - зазначено у заяві.

"Питання забезпечення Національної безпеки та оборони України, питання державного суверенітету і територіальної цілісності України, гарантом якої є особисто Ви – Президент України Віктор Янукович, а не шахтар чи вчитель з Макеєвки, член Партії регіонів, покладають на Вас за Конституцією і законами України всю повноту персональної відповідальності перед Українським Народом та Державою Україна!", - наголошує Ю. Романюк.

"Про жодну позаблоковість чомусь не говорять президенти і уряди країн членів НАТО: США, Великої Британії, Франції, які мають у порівнянні зі Збройними Силами України набагато потужнішу, у десятки і сотні разів більш фінансовану, незрівнянно краще озброєну і оснащену, ще й з ядерною зброєю. І тільки чомусь Ви, Вікторе Федоровичу, як Президент України, сподіваєтеся, що виключно позаблоковість України забезпечить нам гарантовану безпеку і оборону України. Сумнівний посил Вашої нової команди про доцільність набуття Україною статусу позаблоковості, в той час коли, щонайменше до 2017 року на території України, у Севастополі, зберігатиметься розташування Чорноморського флоту Російської Федерації. Про яку позаблоковість тоді взагалі можна говорити? Принаймні до 2017 року? А як забезпечувати безпеку України до 2017 року?

Не витримують жодної критики і спекуляції про дорожнечу для українського бюджету вступ України до НАТО. Ви, тепер уже як Президент, володієте сподіваюся усією повнотою правдивої інформації стосовно реальних величин мінімально необхідних бюджетних відрахувань, щорічних обов’язкових відрахувань на утримання апарату НАТО у Брюсселі і Монсі, на членство і перебування у НАТО для України. Це, суми аналогічні у річному врахуванні з величинами на підтримку, наприклад, вугільної галузі України. Погодьтеся, що заради гарантованого дотримання вимог Національної безпеки і оборони, державного суверенітету та територіальної цілісності України, питання державного бюджетного фінансування Збройних Сил України – члена НАТО, на рівні всього 1,5 – 2,0 відсотка від ВВП України, є реально прийнятною ціною за гарантовану безпеку держави", - йдеться у заяві.

"НАТО потрібно Народу України і Державі України, виключно для гарантованої безпеки та оборони нашої держави, територіальної цілісності та недоторканості кордонів, суверенітету України!", - додає Ю. Романюк.

"Зараз повинен нарешті настати поствиборчий синдром адекватного сприйняття реальності, минулого і бажано тверезого усвідомлення майбутнього всієї держави України, а не лише інтересів партії регіонів на наступних виборах. Пора вже почати керуватися справжніми державницькими інтересами і цінностями. Тому, саме зараз Вам вкрай необхідно розпочати конструктивну роботу по забезпеченню справжніх Національних інтересів України, одним із найголовніших аспектів яких, є безумовно питання продовження активізації державою процесів євроатлантичної інтеграції.

Необхідно відновити, можливо шляхом якісно нової реорганізації та удосконалення, створення нових ефективних державних структур та інституцій, покликаних поширювати серед населення країни, всіма медіа-ресурсами, вагомі правдиві аргументи на користь приєднання України до НАТО, в перспективі 2013-2015 років, з безумовним виведенням з території України у 2017 році Чорноморського флоту Російської Федерації", - зазначено у заяві.

"Нова адміністрація Президента України Януковича повинна усвідомлювати, що вона не є філією Кремля, чи меншим братом (сестрою) когось. Україна є незалежною, суверенною державою, зі своїми власними Національними інтересами, пріоритетами і цінностями. І не завжди наші власні Національні інтереси повинні подобатися сусідам, іншим країнам, які впроваджують свої власні національні інтереси нехтуючі нашими.

Ми повинні розуміти, що впровадження наших Національних інтересів, не націлене проти когось, а вони впроваджуються паралельно з національними інтересами інших близько 200-от країн Світу, які найменше звертають увагу на наші думки і сприйняття", - стверджує у заяві до Президента України Віктора Януковича Керівник ВГО "Україна в НАТО" Юрій Романюк.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи