Губернатор і депутати ВРУ започаткували діалог на Прикарпатті

Михайло Вишиванюк започаткував конструктивний діалог з народними депутатами України– вихідцями з Прикарпаття, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі облдержадміністрації.

Голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк 6 квітня зустрівся з народними депутатами України - вихідцями з Івано-Франківської області. На зустрічі, що відбувалася з ініціативи голови облдержадміністрації, були присутні сім народних депутатів України: Володимир Мойсик, Валерій Келестин, Микола Круць, Володимир Личук, Роман Ткач, Василь Чуднов та Зіновій Шкутяк. Окрім народних депутатів у зустрічі, що відбувалася у форматі круглого столу, також взяли участь голова обласної ради Ігор Олійник, т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Ігор Зварич та т.в.о. заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Роман Струтинський.

Як повідомив Михайло Вишиванюк, метою зустрічі було зняти політичні протиріччя й об’єднати зусилля заради розбудови краю. «Давайте не будемо дивитися, хто до якої політичної сили належить. Всі ми представляємо громаду області. Ніхто із нас не збирається виїжджати з цього краю. На цій землі житимуть наші діти та онуки, тож давайте спільно працювати над її розбудовою», - підкреслив губернатор.

Чималу увагу під час зустрічі акцентовано й на питанні необхідності посилення боротьби із корупцією та злочинністю в області. Також голова облдержадміністрації розповів народним обранцям, що на Прикарпатті буде відновлена програма реконструкції населених пунктів, і пріоритетом буде виступати село: « Через концентрацію всіх ресурсів будемо докладати всіх зусиль, щоб зробити прикарпатські села європейськими».

Не оминули на зустрічі і тему прийняття Державного бюджету України. Представники обласної влади просили допомоги у народних обранців - вихідців із Прикарпаття - щодо сприяння у розбудові області. Адже кожен народний депутат, працюючи у комітетах чи комісіях Верховної Ради України, може допомогти рідному краю в отриманні необхідних ресурсів. Голова обласної ради Ігор Олійник від імені обласної ради попросив представників найвищого законодавчого органу країни при прийнятті головного фінансового документа держави намагатись лобіювати та відстоювати інтереси Прикарпаття.

Народні депутати по завершенні зустрічі висловили свої схвальні відгуки щодо самої ідеї діалогу між обласної владою та представниками області у парламенті. Адже, за словами парламентаріїв, уже під час сьогоднішньої зустрічі було обговорено ряд кроків, котрі в подальшому принесуть користь області.

Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи