Адвокат що відсудив "героя" в Бандери, хоче зробити те саме з Шухевичем

Адвокат Володимир Оленцевич, котрий виграв суд про позбавлення звання Героя України Степана Бандери, збирається подати позов на указ про присвоєння звання Героя Роману Шухевичу, - повідомляє "paralleli.if.ua".

Звання Героя України головному командирові Української повстанської армії Роману Шухевичу присвоїв Віктор Ющенко своїм указом у жовтні 2007 року, сообщает epochtimes.com.ua. Тоді це рішення викликало неоднозначну реакцію в суспільстві, так само, як і цьогорічний указ про героїзацію Степана Бандери.

2 квітня Донецький окружний суд визнав незаконним і скасував указ екс-президента Віктора Ющенка про присвоєння лідеру ОУН Степану Бандері звання Героя України. Оленцевич побудував позов на тому, що указ Ющенка про присвоєння Бандері звання Героя України був виданий з порушенням норм у зв'язку з тим, що Бандера ніколи не був громадянином України. "Коли я побачив указ і текст указу, для мене цілком очевидно було те, що він не громадянин України. Я просто хотів слідувати закону. Суд прийняв мою точку зору", - розповів адвокат.

Адвокат Степана Бандери - онука і тезки лідера ОУН - наполягає на тому, що Бандеру можна вважати громадянином України, оскільки той сам є автором Акту проголошення Української держави у 1941 році у Львові. І громадян тієї держави слід також вважати громадянами України.

Прибічники Бандери говорять, що використовуючи аргументи суду, так само можна скасувати і звання героїв, наприклад, для пожежників, що загинули внаслідок ліквідації на Чорнобильській АЕС, і які також не дожили до 1991 року. Або ж героям Великої Вітчизняної війни. Адвокат Оленцевич погоджується, справді, формально і ті укази були незаконними, але до суду навряд чи хтось подасть.

Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи