«Боротьба з корупцією Януковича — це бутафорія», - тернопільський УНПіст Джоджик



«Боротьба Януковича та уряду Азарова проти корупції така сама «бутафорна», як їхньої попередниці Тимошенко», - вважає один з авторів антикорупційного законопроекту про декларування видатків державними службовцями, народний депутат України, заступник голови Української народної партії Ярослав Джоджик, коментуючи перенесення вступу в дію законів «Про засади запобігання та протидії корупції» та «Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень» з 1 квітня 2010 року на 1 квітня 2011 року. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі УНП.
Як наголошує Джоджик: «Суттєво знизити корупцію може лише контроль за видатками державних службовців, що і було запропоновано УНП ще у 2005 році.
Проте жодного разу він не знайшов підтримки, ані з боку БЮТ, ані з боку Партії регіонів». Запропоновані сьогодні законопроекти, за його словами, «проблеми корупції не вирішують, оскільки вони спрямовані на подолання наслідків корупції, а не на боротьбу з нею». Утім, підкреслює представник УНП, «нова влада не погодилась навіть посилити відповідальність за корупцію».
З огляду на це
Джоджик зробив висновок, що «і влада Тимошенко, і влада Януковича-Азарова зацікавлені в існуванні корупції, бо замість створювати реальні механізми її подолання, навпаки посилюють явище безкарності для корупціонерів», наводячи приклад: «Член нового уряду Міністр освіти і науки Дмитро Табачник фактично повернув в освіту хабарництво, зменшивши вплив зовнішнього тестування на можливість абітурієнта вступити до ВУЗу і збільшивши вплив освітянського чиновництва, а його патрон Віктор Янукович відтермінував посилення відповідальності за корупційні дії, створивши тепличні умови для корупціонерів».





Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи