Івасютин і Борзов не дають Анушкевичусу зробити дороги?

Сьогодні відбувся брифінг міського голови, який був присвячений вчорашнім подіям на сесії міськради, - повідомляє "pravda.if.ua".

Як зазначив міський голова, проблемним питанням №1 в Івано-Франківську є питання ремонту доріг. Віктора Анушкевичус наголосив, що він весь час з своєю командою шукав шляхи вирішення цього питання, а вчора був запропонований найреальніший із них.«Тому, зрозумілим, на мою думку, є те, що потрібно шукати інші шляхи суттєвого покращення стану доріг в місті. Я, як міський голова, запропонував такий шлях. В результаті тривалих перемовин, було досягнуто домовленості з компанією, яка в майбутньому могла б стати інвестором. Ця компанія вже показала якість виконання робіт, адже проводила відновлення дорожнього покриття в с. Вовчинець після повені 2008 року. Фірма запропонувала інвестувати 30 млн. грн. в капітальний ремонт доріг в м. Івано-Франківську за умови, що кошти повертатимуть їй з міського бюджету протягом 3 років та без відсотків. Я ще раз наголошую, що кошти місто сплачуватиме лише по факту виконання робіт», - сказав Віктор Анушкевичус.

Однак, завдяки позиції окремих депутатів, зокрема М. Івасютина та С. Борзова, питання затвердження договору зі згаданим інвестором під час вчорашньої сесії Івано-Франківської міської ради заговорили і, фактично, провалили. Окрім того, з самого початку обговорення було зрозуміло, що фракція БЮТ також не налаштована підтримати це питання. Фракція БЮТ запропонувала альтернативний проект рішення, який був важкозрозумілим за змістом і був спрямований на затягування вирішення цієї проблеми. Шлях, запропонований БЮТом – це затягування часу. Якщо іти шляхом, який пропонує фракція БЮТ, то тендер на виконання ремонтних робіт на дорогах міг би відбутись лише наприкінці літа, коли вже більша половина ремонтного сезону втрачена.

«Вчора, протягом 5-ти годин всі мали можливість спостерігати своєрідну циркову виставу, коли фракція БЮТ та депутати Борзов, Івасютин вносили масу пропозицій і змін, імітуючи бурхливу діяльність. Це було зроблено, щоб виправдати себе в очах виборців за провалення проекту рішення МВК, прийняття якого дозволило б у найкоротші терміни визначити інвестора та приступити до ремонту доріг у місті», - заявив міський голова.

Таким чином, на думку мера, вчора фракція БЮТ та окремі депутати принесли інтереси громади в жертву своїм політичним амбіціям.

Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи