Тернопільська міськрада протестує проти Табачника і вимагає його звільнення



30 березня на засіданні сесії Тернопільської міської ради депутати прийняли ініційоване фракцією Всеукраїнського об’єднання «Свобода» звернення до Президента України, голови Верховної Ради України та прем’єр-міністра України з вимогою звільнити з посади міністра освіти і науки Дмитра Табачника, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міської ради.

«Провокативне та недалекоглядне рішення про призначення на посаду, яка чи не найбільше в собі акумулює відповідальність за завтрашній день держави, – посаду Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника викликає глибокий осуд та обурення. Адже цей політичний діяч, науковець абсолютно щиро сповідує україноненависницькі, проросійські погляди. Зрощений та викоханий «совєцько-кагебістською» псевдонаукою, Дмитро Табачник як державний чиновник найвищих рангів виріс із, як сам і зізнався, фальсифікацій та фальшувань результатів виборів та телепередач», - йдеться у зверненні депутатів міськради.

«Таке резонансне призначення одіозного політика на посаду «головного педагога» країни несе загрозу не лише освітній галузі, а й громадській стабільності та й самій державності України, оскільки саме цю державність Дмитро Табачник і намагається ревізувати та поставити під сумнів. Цією заявою ми протестуємо проти перебування на такій високоповажній посаді людини, яка за своїми політичними поглядами дуже далека від суверенної, незалежної, соборної України, яка своїми працями перетворює науку на розфусолені тези з підведеними під це словоблудливими інтерпретаціями та фальсифікаціями історичних фактів. Дмитро Табачник, вслід за російським шовіністом Жириновським, є одним із апологетів запровадження ганебного поділу українців на дві категорії: «рускіх» та «галичан». Більше ніхто в Україні з публічних політиків не дозволяв собі подібних висловлювань.

Ми протестуємо проти того, щоб чи не найважливішу сферу гуманітарної політики було віддано особі, яка свідомо, відкрито й системно виступає проти основ державності та національної ідентичності, єдиної державної української мови, національної історії та соборності. Ми проти того, щоб міністерство, яке власне й несе відповідальність за майбутні покоління, очолювала особа з давнім попсутим кар’єрним шлейфом та репутацією, адже не може собі дозволити відповідальний політик обізвати суддів Конституційного Суду України «дурнями» за українізацію кінопрокату.

 Ми, депутати Тернопільської міської ради, твердо заявляємо: «Таке кадрове призначення є безвідповідальним - аморальна людина не може відати вихованням наших дітей».

Особа, що багаторазово принизила честь та гідність українського народу, що у кожному своєму кроці показувала свою україноненависницьку суть, має бути усунена від найвищих державних посад. Якщо в нього залишилась хоча б крихти совісті та честі, дещиця здорового глузду – він це зробить сам.

Ми, депутати Тернопільської міської ради, від імені громади м.Тернополя заявляємо свій рішучий протест проти перебування Табачника на посаді Міністра освіти і науки України і вимагаємо звільнити його з цієї посади. В іншому разі залишаємо за собою право гуртувати навколо себе громаду краю, в рамках, дозволених законом, домагатися свого права на те, щоб керівні посади в державі обіймали патріотичні, кваліфіковані, порядні люди, гідні служити народу, а не ненавидіти його».

Також сесія підтримала підготовлене фракціями «Наша Україна» та Української Народної Партії звернення з протестом проти наказу Міністерства освіти і науки України від 25 березня 2010 р. №238, яким впроваджується використання під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання не лише державної української мови, а й російської та інших мов нацменшин (текст звернення).

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи