Тернопільський нардеп вимагає покарати організаторів антиукраїнських акцій у Криму






«Перевірити факт спалення підручників з історії України 14 березня в Сімферополі і, в разі виявлення ознак складу злочину передбаченого ч.2 ст.296 і ст. 338 Кримінального кодексу України, притягнути винних осіб до відповідальності» вимагає народний депутат України, заступник голови Української народної партії Ярослав Джоджик від міністра внутрішніх справ України. Відповідне депутатське звернення сьогодні надіслано у МВС, - повідомили "ОстроВ" в прес-службі УНП.

 «Спаливши підручники з новітньої української історії, учасники мітингу не лише знищили фашистськими методами затверджені Міносвіти підручники для навчання, але й поглумилися над державними символами, адже в більшості книг наявні на обкладинці та перших сторінках державні символи – герб і прапор», - наголошує Ярослав Джоджик. Окрім того, політик звертає увагу на неприпустимості ігнорування з боку МВС заклику про входження України до союзної держави з Росією і Білоруссю, що лунав під час мітингу.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи