Звільнення Дмитра Табачника з посади міністра освіти вимагають Івано-Франківські депутати

Івано-Франківська обласна рада вимагає від Кабміну звільнити Дмитра Табачника з посади міністра освіти і науки України, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

15 березня 37 сесія Івано-Франківської обласної ради схвалила Звернення до Президента України Віктора Януковича, Голови Верховної Ради України Володимира Литвина і Прем”єр-міністра України Миколи Азарова з приводу  “звільнення Дмитра Табачника з посади Міністра освіти і науки України”.

"Депутати Івано-Франківської обласної ради глибоко занепокоєння призначенням на посаду Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника, відомого своїми українофобськими поглядами, -йдеться у зверненні до керівників держави.- Його заяви про черговий перегляд історії України, про зміну мовної концепції в освіті і врешті намагання ліквідувати зовнішнє незалежне оцінювання не можуть залишити нас байдужими. Втілення намірів міністра означає не просто відхід від принципів Болонського процесу, а повернення в освіту корупції та нав’язування комплексу меншовартості нашим дітям і молоді. А тому заявляємо рішучий протест проти перебування Дмитра Табачника на посаді та проти намірів знову повернути освіту до застарілого зразка, що веде до хабарництва, розкручування нового витка корупції, віддалення від сучасних освітніх світових програм. Це замах на душі та уми молодого покоління українців, якого не можемо допустити.

Застерігаємо від впровадження антиукраїнських ідей у гуманітарну сферу та заявляємо про готовність протистояти таким намірам.

Віримо у перемогу здорового глузду та підтримуємо плани консолідації українського суспільства довкола невідкладних економічних змін і рішуче протестуємо проти спроб денаціоналізації гуманітарної сфери, знищення засад формування сучасної школи, через відміну зовнішнього незалежного оцінювання, створення перешкод для молоді у здобутті знань та входження України в європейський освітній простір.Ніхто не має права повертати Україну у минуле. Слава Україні!”.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи