Львівська облрада виявила 20 незаконних пам’ятних знаків полякам



Депутати Львівської облради виявили 20 незаконних пам’ятних знаків полякам на Львівщині, — повідомляє „Вголос”.

У Львівській області сьогодні є близько 20 пам’ятників, меморіалів польським солдатам, встановлених представниками польських структур, без відповідних погоджень, дозволів тощо.

У зв’язку з цим тимчасова контрольна комісія Львівської обласної ради щодо інвентаризації пам’ятників, які містять мілітарну антиукраїнську символіку, планує звернутись до правоохоронних органів з проханням дослідити законність встановлення польських пам’ятників на території Львівщини.

«Приїжджають представники Львівського генконсульства до сіл і, не повідомляючи нікого, самі встановлюють пам’ятники. Без відповідних документів, дозволів, рішень. Ми не говоримо про те, що вшановувати не можна. Вшановувати можна, але, коли ставиться меморіал, то потрібно це робити дотримуючись законодавства», — сказав голова комісії, депутат облради Остап Козак.

Серед незаконних, на думку депутатів облради, "меч-щербець" на Личаківському цвинтарі у Львові, самовільна реконструкція меморіалу польським солдатам на Янівському цвинтарі у Львові, незаконно встановлений меморіал на місці села Гута Пеняцька в Бродівському районі тощо.

Нагадаємо, що Львівська облрада на черговій сесії планує заслухати звіт тимчасової контрольної комісії щодо польських пам’ятних знаків, незаконно встановлених на території Львівщини.




Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи