Молодь відповість Януковичу за Бандеру і Шухевича на Тернопільщині

1-4 травня у лісовому масиві на кордоні Тернопільської та Рівненської областей, поблизу штабу УПА біля села Антонівці Молодіжний Націоналістичний Конгрес увосьме проведе всеукраїнську молодіжну теренову гру «Антонівці-Гурби 2010», - повідомляє "zaxid.net".

Лідер громадсько-політичного об’єднання «Українська справа» Олег Вітвіцький наголосив, що проведення цьогорічної теренової гри «Антонівці-Гурби» є прямою відповіддю української патріотичної молоді новій владі на її спроби позбавити звання «Герой України» провідників національно-визвольної боротьби Степана Бандери та Романа Шухевича.

"Історичні джерела та дослідження свідчать, що у квітні 1944 року на Волині в районі села Гурби відбулася одна з найбільших битв Української Повстанської Армії з військами НКВС. В пам’ять про цю героїчну сторінку сім років тому започаткована молодіжна теренова гра. У ній вже взяли участь понад дві тисячі молодих націоналістів з різних куточків України", – повідомив журналістам 10 березня на прес-конференції керівник Молодіжного Націоналістичного Конгресу Ярослав Іляш

Співголова оргкомітету, депутат Тернопільської обласної ради Михайло Ратушняк зазначив, що проведення теренової гри є прекрасним взірцем того, як потрібно вшановувати наше минуле. Не лише меморіальними заходами і урочистими академіями, а й реальними дієвими акціями, під час яких формується нова українська еліта. Він також вважає що підтримка молоді – найкраща "інвестиція" в розвиток нашої держави.

"Антонівці-Гурби-2010" пройдуть за підтримки громадсько-політичного об’єднання "Українська справа".

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи