Шухевич і Бандера це наші герої, — мер Львова



Міський голова Львова Андрій Садовий закликає українців твердо відстоювати свою позицію щодо лідерів ОУН-УПА Романа Шухевича та Степана Бандери, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської міськради.

„Хоча сьогодні дуже багато різних дискусій щодо того, хто герой, а хто ні, але ми, українці, повинні твердо стояти на позиціях. Шухевич, Бандера – це наші герої, які воювали за незалежність нашої країни, вони не захоплювали чужої території, вони боронили нашу землю», — сказав Андрій Садовий. 

Сьогодні мер Львова перевірив підготовку до відзначення 60-тої річниці від дня смерті Романа Шухевича у Львові, зокрема прибирання території біля пам’ятника та навколо музею Романа Шухевича.

Завтра, 5 березня, виповнюється 60 років від дня смерті Романа Шухевича. 

Нагадаємо, що вчора, 3 березня, Львівська облрада прийняла заяву, в якій вимагає в Європейського Парламенту скасувати пункт його резолюції щодо ситуації в Україні, який стосується Степана Бандери.

Пункт 20 резолюції не схвалює Указ Президента України Віктора Ющенка про присвоєння Голові Проводу ОУН Степанові Бандері звання Героя України і дія цього указу розглядається Європарламентом як перешкода для вступу України у євроспільноту, тож європарламентарі рекомендують новому українському керівництву переглянути рішення свого попередника.




Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи