40 об’єктів Тернополя потребують співфінансування з державного, обласного і міського бюджетів



Міський голова Тернополя Роман Заставний 3 березня провів робочу нараду за участю профільних заступників, на якій обговорено питання формування Програми соціально-економічного розвитку м. Тернополя та області у 2010 році, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міської ради.

Учасники наради проаналізували конкретні об’єкти інфраструктури міста, які потребують нагального фінансування та є стратегічними у контексті розвитку економіки, охорони здоров’я, комунального господарства, соціальної, освітньої, спортивно-туристичної галузей Тернополя.

Особливу увагу були приділено пропозиціям, які міський виконавчий комітет підготував для включення в обласну програму соціально-економічного розвитку. Як повідомив Роман Заставний, на даний час обласною державною адміністрацією не включено у проект вищезазначеної програми низку запропонованих міською радою об’єктів, які мають пріоритетне значення для життя Тернополя та краю в цілому. Серед них: завершення будівництва пологового будинку на базі лікарні №3, рекультивація Малашівецького сміттєзвалища та будівництво полігону для складування твердих побутових відходів, реконструкція Театрального майдану, центрального міського стадіону.

«Переконаний, що обласна програма соціально-економічного розвитку має базуватися на основі місцевих програм, враховуючи першочергові потреби громад краю та власне обласного центру, - наголосив міський голова Тернополя. – Тому ми звертатимемось до облдержадміністрації, щоб вони обґрунтували свою відмову у включенні ряду важливих об’єктів Тернополя до обласної програми та будемо клопотати безпосередньо перед сесією обласної ради про їх внесення до цього документу».

Роман Заставний підкреслив, що невключення об’єктів обласного центру до програми соціально-економічного розвитку краю позбавляє місто можливості отримати фінансування з держбюджету на розвиток комунальної інфраструктури.

Наразі міськвиконком підготував понад 40 об’єктів, які знаходяться на території міста і потребують співфінансування з державного, обласного і міського бюджетів для вирішення питання їх реконструкції, будівництва чи капітального ремонту на загальну суму близько 350 мнн.грн. «Ці об’єкти у своїй сукупності відображають концепцію розвитку Тернополя не лише на найближчий рік, але й на перспективу, - зазначив міський голова. – І ми зобов’язані об’єднати зусилля міської та обласної влади, щоб, наприклад, добудувати пологовий будинок, вирішити інші конкретні питання забезпечення життєдіяльності громади».

Окрім уже згаданих об’єктів, виконавчим комітетом у додаток проекту Програми соціально-економічного розвитку м. Тернополя внесено: влаштування сміттєсортувальної лінії, будівництво сміттєперобного комплексу, капітальний ремонт вулиць Об’їзної, Гайової, дамби Тернопільського ставу, будівництво очисних споруд і станції обеззалізнення води, капремонт закладів освіти тощо.

Підготовлений документ розглядатимуть депутати міської ради, які зможуть вносити свої пропозиції для подальшого затвердження Програми, а також для формування міського бюджету м. Тернополя на 2010 рік.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи