Чорні списки політиків формують в Івано-Франківську



Антирейтинг політиків визначають в Івано-Франківську активісти центру адвокації громадських ініціатив, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Завтра (п’ятниця 5-го, о15.00) під час засідання клубу вільних журналістів в громадському об’єднанні «Наше місто» буде вироблено модуль визначення та публікації «чорних списків» політиків Прикарпаття, які регулярно обманюють своїх виборців.

«Ми запропонували представникам громадських організацій Івано-Франківська визначити спершу рейтинг депутатів Івано-Франківської обласної та міської рад на предмет відомості тих чи інших персон, - каже голова ГО «Наше Місто» Андрій Микитин. Як виявилося, третину прізвищ депутатів представники громадськості ще ніколи не чули:  і це за чотири роки їх «плідної» діяльності в радах. Завтра журналісти підведуть риску і визначать прізвище тих депутатів, які відомі (позитивно чи негативно) і тоді вже почнеться, власне, процес оцінки їх персоналій».

Як твердить лідер громадського об’єднання формування списків виявило вже перші результати: завдяки існуючій партійній системі виборів десятки депутатів невідомі людям: чим вони займаються, кому вони допомагають і навіть чи взагалі існують. Ці списки будуть визначені і опубліковані вже на першому етапі. Відтак будуть формувати списки брехливих політиків, щоб громадськість знала про їх вчинки та діяльність.

«У нас так повелося, що політики, які приходять до влади, вимагають конфіденційності щодо їх персоналій. Але це не вписується в рамки ніякої демократії: раз тебе люди вибрали, раз ти йшов на вибори - ти став особою, яку будуть моніторити в усіх аспектах, включаючи інтимні і особисті категорії. Не подобається – не балотуйся, не висувайся, не йди у владу - каже А.Микитин.




Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи