Львівська облрада вимагає в Європарламенту скасувати пункт його резолюції щодо Бандери



Львівська облрада вимагає в Європейського Парламенту скасувати пункт його резолюції щодо ситуації в Україні, який стосується Степана Бандери, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської облради.

Відповідну заяву Львівська облрада прийняла сьогодні на позачерговому засіданні.  

„Ми, депутати Львівської обласної ради, будучи переконаними прихильниками європейської традиції, вважаємо, що рішення Європарламенту не має жодного історичного й правового підґрунтя та базується на наклепі про так звану "співпрацю" ОУН з нацистською Німеччиною, яким свого часу комуністична пропаганда таврувала український національно-визвольний рух часів Другої світової війни. Це твердження є вкрай цинічним, адже Степан Бандера з початку липня 1941 року до жовтня 1944 року був в’язнем гітлерівського концентраційного табору Заксенгаузен, а двох його братів замордовано в іншому гітлерівському концтаборі Освєнцімі”, — зазначено у заяві.

Львівська облрада здивована фактом, що Європарламент ставить під сумнів рішення Нюрнберзького процесу, на якому було названо злочинців та колабораціоністів і визначено саме поняття "колабораціонізму". Адже, на думку депутатів, ні Степан Бандера, ні очолювана ним Організація Українських Націоналістів, ні Українська Повстанська Армія не підлягають під поняття "колабораціонізму", означене на Нюрнберзькому процесі.

Львівська облрада також нагадала європарламентарям, що дізнавшись про Акт проголошення відновлення незалежності України від 30 червня 1941 року, який був ініційований Бандерою, Гітлер негайно видав наказ знищити рух ОУН.  

„Львівська обласна рада вважає, що Резолюція Європейського Парламенту в пункті, який стосується присвоєння Степанові Бандері звання Героя України, має політичне забарвлення. Ми, депутати Львівської обласної ради, звертаємося до Європарламенту з проханням скасувати пункт 20 своєї ухвали. Вважаємо, що вердикт найвищого законодавчого органу Об`єднаної Європи має базуватися винятково на об'єктивних історичних фактах”, — зазначено у заяві.  

Нагадаємо, що пункт 20 резолюції не схвалює Указ Президента України Віктора Ющенка про присвоєння Голові Проводу ОУН Степанові Бандері звання Героя України і дія цього указу розглядається Європарламентом як перешкода для вступу України у євроспільноту, тож європарламентарі рекомендують новому українському керівництву переглянути рішення свого попередника.




Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи