"Свобода" встановила „стенд правди” біля польського монументу в Гуті Пеняцькій на Львівщині



"Свобода" встановила свій інформаційний стенд правди” неподалік від польського монументу на території колишнього села Гута Пеняцька в Бродівському районі на Львівщині, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода".

За інформацією прес-служби, на стенді двома мовами — українською та англійською повідомляється про те, що ж насправді сталося 1944 року у Гуті Пеняцькій.

Зокрема, на стенді відзначено: „На початку 80-х років радянсько-польська пропаганда поширила неправдиву версію про знищення села дивізією СС "Галичина" та вояками ОУН-УПА. Ця версія активно поширюється і сьогодні у Республіці Польща з метою дискредитації українського національно-визвольного руху та приховування злочинів окупаційної політики Польщі на західноукраїнських землях. Питання кількості мирних жертв - поляків і українців, які проживали у Гуті-Пеняцькій є невивченим. На місці встановленого пам’ятника немає захоронень – пам’ятник встановлено в 2005 році незаконно".

Гута Пеняцька(сьогодні територія Голубицької сільської ради Бродівського району Львівської області) — польське село, що існувало до 1944 року. Під час Другої світової війни було повністю знищене.

При цьому польська сторона неодноразово звинувачувала у трагедії в Гуті Пеняцькій українських націоналістів з УПА та дивізії „Галичина”, а українські історики відстоюють версію знищення села німецькими військами.




Статьи

Мир
07.05.2024
09:09

«Войну на истощение России не выиграть». Российские СМИ об Украине

Британцы действительно гордятся, что задают некие тренды в украинском кризисе, направляют Украину по антироссийскому пути, удерживая ее на нем, и остаются лидерами в финансировании Киева вместе с США и ФРГ...
Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Все статьи