Львівська облрада розгляне питання незаконно встановлених польських пам’ятних знаків






Львівська облрада на черговій сесії заслухає звіт тимчасової контрольної комісії щодо польських пам’ятних знаків, незаконно встановлених на території Львівщини, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода”. 

"На черговій сесії Львівської обласної ради відбудеться звіт тимчасової контрольної комісії,  яку було створено після актів вандалізму, вчинених на українських могилах на горі Хрещатій у Польщі. Комісія досліджує інформацію щодо польських пам’ятних знаків, незаконно встановлених на території Львівщини. А таких знаків тільки у нашій області є кілька десятків, окрім того вони є і на Волині, і на Тернопільщині”, — сказав заступник голови ВО "Свобода", депутат Львівської облради Олег Панькевич.

За словами Олега Панькевича, один з незаконно встановлених  пам’ятних знаків знаходиться на місці, де колись знаходилось польське село Гута Пеняцька в Бродівському районі на Львівщині. „Польська сторона сьогодні запрошує представників нашого духовенства та влади до спільного вшанування поляків, що повинне відбутися 28 лютого 2010 року на території Гути Пеняцької. Мається на увазі пам’ятник полякам, який незаконно встановлено на території нашої держави у 2005 році і який сьогодні є символом неправди та розбрату між двома народами”, — сказав він.

Депутат відзначив, що українцям неможливо так легко встановлювати свої пам’ятні знаки на території Польщі, оскільки там проти цього працює бюрократична машина.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи