Голова Тернопільської обласної ради відмовився їхати на інавгурацію новообраного президента



Голова Тернопільської обласної ради заявляє, що не братиме участі в інавгурації президента В. Януковича. Про це йдеться в його зверненні, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Теренопільскої облради.

В ньому йдеться про те, що як націоналіст за переконаннями, як українець по крові і по духу він не може брати участь в урочистостях з нагоди прийняття присяги на вірність народу України людини, яка за своїми політичними поглядами дуже далека від суверенної, незалежної, соборної України.

«У цьому вже вкотре переконують задекларовані паном Януковичем принципи стосовно мови та перебування Чорноморського Флоту РФ в Криму. Вони аж ніяк не характеризують його як проукраїнського політика», - переконаний О. Кайда.

Також висловив своє обурення щодо заяви, зробленої ще кандидатом Януковичем в Криму, у якій він сказав, що “Відразу після виборів ми приймемо закон “Про мови”, який передбачатиме безперешкодне функціонування російської мови в Україні, у діловодстві, освіті, медицині, судочинстві. І я підпишу цей закон”. Вважаю, що це не лише грубе порушення Конституції України, а й зазіхання на права та інтереси українців як титульної нації. Те ж саме стосується тверджень щодо  питання перебування Чорноморського Флоту Російської Федерації на території України, яке, за словами Віктора Федоровича,  буде вирішене «…в дусі взаємовигідного співробітництва двох країн» і «…не порушить стратегічних і дружніх відносин з Російською Федерацією”.

Такі обіцянки новообраного президента говорять самі про себе, адже  справжній український президент ні в якому разі не діяв би в інтересах іншої держави. Ще більше характеризують новообраного президента кроки в питаннях, які стосуються релігії. Адже запрошення Московського патріарха Кирила на інавгурацію, - вважає О. Кайда, - свідчить про небажання Віктора Януковича розбудовувати  українське суспільство і державу. З огляду на «великоруські», шовіністичні заяви найвищого російського церковного ієрарха такий крок розцінюю як зневагу до українських церков, духовенства та  вірян Української Греко-Католицької Церкви, Української Автокефальної Православної Церкви та Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи