Комунальну газету звинувачують в проросійських настроях в Івано-Франківську

ГО "Народний антикризовий спротив" звинуватило Івано-Франківську газету "Західний Кур'єр" в публікації антиукраїнських матеріалів, - повідомляє кореспондент "ОстроВ" .

Відкритий лист-звернення ГО «Народний антикризовий спротив» до депутатів Івано-Франківської міської ради, міського голови Івано-Франківська В.Анушкевичуса та мешканців міста Івано-Франківська з приводу обурливого антиукраїнського змісту публікацій у муніципальній газеті “Західний кур’єр”:
Громадська організація «Народний антикризовий спротив» висловлює рішучий протест проти спроб редакції газети “Західний кур’єр” перетворити муніципальне пресове видання в продажне рекламне видання.
Засновником і видавцем газети є Івано-Франківська міська рада, але у ній незначною мірою висвітлюється життя мешканців міста. Громадяни міста, з податків яких живиться газета, не делегували редактору видання продавати більшість газетної площі під політичну заказуху.
Вершиною цинізму і продажності, імовірно є публікація Західному кур’єрі в номері від 4 лютого 2010 р. статті депутата-українофоба В.Колісниченка під назвою “ООН почула про дискримінацію російськомовних громадян та спроби героїзації фашистських посібників в Україні”.
У зв’язку з цим вимагаємо, щоб депутати міської ради заслухали звіт редактора “Західного кур’єра” В.Добрянського з питань висвітлення на сторінках газети проблем соціально-економічного і суспільно-політичного життя міста і дала оцінку публікації в Західному кур’єрі від 4 лютого 2010 р. статті В.Колісниченка. В умовах, коли посилюються русифікаційні тенденції в країні, а В.Янукович обіцяє відкрити шлюзи для подальшої експансії нашої північної сусідки Росії, ми закликаємо українських політиків стати нарешті державними діячами і думати не тільки про власне сьогодення, а й про долю Вітчизни.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи