На Тернопільщині всі окружні виборчі комісії вчасно приступили до виконання своїх обов’язків



Колегія Тернопільської облдержадміністрації заслухала інформацію про стан забезпечення підготовки і проведення повторного голосування з виборів Президента України 7 лютого 2010 року, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.

«Головним завданням влади є забезпечення проведення чесних і прозорих виборів, реалізації громадянами конституційних виборчих прав під час повторного голосування з виборів Президента України 7 лютого», - зазначила заступник керівника апарату – начальник оргвідділу апарату ОДА Світлана Беспоповцева.

Вона також  наголосила на необхідності на високому рівні організаційно і технологічно сприяти проведенню 7 лютого 2010 року повторного голосування  з виборів Президента України, забезпечити злагоджену роботу  і координацію зусиль усіх органів державної влади на місцях, у рамках закону.

«З метою створення належних умов для проведення повторного голосування з виборів Президента України, районні державні адміністрації, Тернопільський міськвиконком, відповідно до визначених Конституцією та законами України повноважень, зобов’язані забезпечити недопущення будь-якого незаконного втручання у виборчий процес, проявів адміністративного тиску, упередженого ставлення до кандидатів на пост Президента, використання посадовими особами органів виконавчої влади службового становища, службових приміщень, транспорту, засобів зв’язку для підтримки того чи іншого кандидата», - зазначила Світлана Беспоповцева.

Зазначила, що органи виконавчої влади та місцевого самоврядування зобов’язані забезпечити виборчі комісії необхідними приміщеннями, транспортними засобами, засобами зв’язку, обладнанням, інвентарем, оргтехнікою, забезпечити охорону приміщень виборчих комісій, виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації, належного громадського порядку та безпеки протягом виборчого процесу, в тому числі у день голосування та дні встановлення результатів виборів, забезпечити створення належних умов для вільного волевиявлення та реалізації виборчих прав громадянами з обмеженими можливостями до пересування і вадами зору.

«В основному, всі ці питання в області вирішуються, - стверджує заступник керівника апарату – начальник оргвідділу апарату ОДА. - Для проведення повторного голосування місце розташування окружних та дільничних виборчих комісій не змінилося, тому в абсолютній більшості стан матеріально-технічного забезпечення їх відповідає встановленим вимогам. Поруч з цим,  хочу звернути вашу увагу на випадки знеструмлення окремих виборчих дільниць під час першого туру із-за неполадок у внутрішніх електромережах приміщень клубів, шкіл тощо. Необхідно вжити відповідних заходів для забезпечення надійної роботи енергоустановок у приміщеннях, де працюватимуть виборчі дільниці під час повторного голосування».

Говорячи про роботу виборчкомів Світлана Беспоповцева повідомила, що всі окружні виборчі комісії, які діють на території області, вчасно приступили до виконання своїх обов’язків, провівши організаційні засідання 28 січня, як і передбачено законодавством.

Станом на 29 січня 2010 року органами ведення Державного реєстру виборців для проведення повторного голосування з виборів Президента України 7 лютого 2010 року забезпечено виготовлення та передачу відповідним окружним виборчим комісіям списків виборців.

До списків виборців для повторного голосування включено  861 тис. 665 виборців, що на 4 тис.99 виборців більше ніж у першому турі 17 січня цього року.

В даний час продовжується уточнення  списків виборців за результатами звернень громадян до органів ведення Державного реєстру виборців, рішень Центральної виборчої комісії, щодо кратного включення виборця до Реєстру та зміни виборчої адреси виборця.

На виконання частини 8 ст.85 Закону України «Про вибори Президента України», 30-31 січня окружними виборчими комісіями сформовано ДВК у складі 16 осіб,  інформація з даного питання, розміщена  в місцевих  засобах масової інформації.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи