Громадська організація подала до суду міськвиконком Івано-Франківська

Громадський Форум подає судовий позов на міськвиконком з вимогою скасувати його рішення про чергове підвищення тарифів на вивіз сміття у місті, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

Приводом для позову стало рішення про підвищення тарифів, яке на думку юристів організації було затверджено неправомірно. Адже за законом України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності» перед тим, як переглядати та змінювати будь-які тарифи, міська влада має провести громадське обговорення і оприлюднити відповідне рішення. У випадку з підвищенням вартості вивезення сміття цього зроблено не було. Таким чином, обійшовши законодавство, своїм рішенням від 26 серпня 2009 року № 428 Івано-Франківський міськвиконком незаконно підняв згаданий тариф на 25%.
Через це кожна сім’я змушена платити на 20 гривень більше за згадану послугу. «Міська влада повинна зрозуміти, що без відома громади міста, без передбаченого законом громадського обговорення, піднімати будь-які тарифи не можна. Це стосується і підняття тарифів на вивіз сміття», - зазначив Юрій СОЛОВЕЙ. За словами голови громадської організації, тільки тоді, коли тарифи формуватимуться прозоро, під контролем громади міста, комунальні послуги надаватимуться якісно. «Люди повинні знати за що вони платять, а влада повинна відповідати за якість роботи комунальних підприємств та надані ними послуги», - сказав голова громадської організації.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи