На Прикарпатті буде впроваджено 16 додаткових мікропроектів



У Франківську відбулась нарада з відбору міських, селищних, сільських рад, потерпілих від повені в липні 2008р., для участі у проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (СВА) за участю представників облдержадміністрації, райдержадміністрацій та районних рад, координаторів Івано-Франківського обласного ресурсного центру громад, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

На нараді було обговорено заявки, підготовлені відповідно до умов оголошеного 24 вересня 2009р. конкурсу з впровадження в області додаткових 16 мікропроектів. Всього громадами 8 районів області підготовлено 56 таких заявок.

Слід зазначити, що Мікропроекти громад будуть співфінансуватись Проектом (70%, до $10.000), місцевим бюджетом (25%) та громадою (не менше 5%). Затвердження додаткових мікропроектів планується завершити до кінця 2009року, а впровадження - до середини 2010року.

Довідка

Спільний Проект Європейського союзу та Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" було започатковано у вересні 2007 року. Ініціатива фінансується Європейською Комісією в рамках програми технічної допомоги ЄС та співфінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні. Фінансова підтримка проекту Європейським Союзом зробила можливим поширення значного позитивного досвіду Програми розвитку ООН у впровадженні проектів, орієнтованих на соціальну мобілізацію громад.

Цільову групу Проекту складають щонайменше 1000 самоврядних організацій громад із сільської місцевості та невеликих міст (із кількістю мешканців до 10.000). Очікується також, що користь від впровадження Проекту отримають органи місцевого самоврядування (на рівні громади, району, області) та місцеві органи виконавчої влади (обласні та районні державні адміністрації), які будуть залучені до реалізації проекту та втілюватимуть громадські ініціативи, спрямовані на поліпшення базової місцевої інфраструктури.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи