Віктор Ющенко на Прикарпатті вшанував жертв комуністичних репресій

Президент взяв участь у заходах з нагоди 20-ї річниці перепоховання жертв комуністичних репресій в урочищі Дем'янів Лаз, - повідомили кореспондента „ОстроВ” в прес-службі ОДА.

Президент України Віктор Ющенко взяв участь у заходах з нагоди 20-ї річниці перепоховання жертв комуністичних репресій в урочищі Дем'янів Лаз, яке наприкінці червня 1941 р. під час відступу військ Червоної армії стало місцем масового знищення органами НКВС в'язнів тюрем.
Глава держави взяв участь у церемонії покладання квітів до центральної могили жертвам сталінського терору на території Меморіального комплексу «Дем'янів Лаз» та поминальній панахиді в церкві Пресвятої Трійці.
«Ми зібралися сьогодні у місці невимовного горя, місці трагічному і водночас священному. Тут, у Дем’яновому Лазі, сталінська машина терору здійснила жахливий злочин проти України і проти людськості. Я хочу, щоб кожен з нас усвідомив безмір горя, похованого у цій землі. П’ять братських могил. Сотні убитих людей. Священики, вчителі, студенти, інтелігенти й звичайні люди, єдиною виною яких було те, що вони були українцями», - сказав Президент у своєму виступі перед присутніми на церемонії, нагадавши що в урочищі Дем’янів Лаз, що на околиці села Пасічна, під час відступу радянських військ у червні 1941 р. було масово знищено в’язнів тюрем НКВС.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи