Івано-Франківська облрада прийняла звернення щодо заяви президента Росії

Сьогодні, 14 серпня, скликана позачергово 31 сесія Івано-Франківської облради прийняла заяву, адресовану Президенту України Віктору Ющенку, Прем’єр-міністру Юлії Тимошенко, голові Верховної Ради України Володимиру Литвину, Посольству Російської Федерації в Україні та ЗМІ з приводу резонансного звернення президента Росії Дмитра Медведєва, - повідомляє "ЗІК".

«Висловлюємо глибоку стурбованість з приводу системної ескалації напруженості між Україною та Росією, черговим прикладом якої стало публічне звернення президента РФ Дмітрія Мєдвєдєва до Президента України Віктора Ющенка, – наголошується у заяві. – Російська адміністрація відверто ігнорує Україну як суверенну державу, намагаючись диктувати свої вимоги як до внутрішньої, так і до зовнішньої політики». Депутати Івано-Франківщини «рішуче відкидають такі намагання і сприймають лист як образу, нанесену усій нації, усьому українському народові».
«Із серйозним занепокоєнням» розцінено «імперські наміри керівництва Росії диктувати Україні зовнішньополітичний курс щодо вступу в НАТО та Євросоюз». Депутати констатують: «Україна 18 років є незалежною суверенною державою, і про участь у військово-політичних союзах має сказати народ, а не диктувати інша держава».
Автори заяви рішуче протестують проти оцінок української газотранспортної системи, як «єдиної власності». «Майно України належить виключно Україні і будь-які зазіхання на нього розцінюємо, як неприпустимі і загарбницькі, – йдеться у заяві. – Те ж стосується «имущественних прав российских инвесторов». Вони зобов’язані виконувати і поважати закони України і міжнародне право, а не диктувати якісь власні, особливі «права».
Івано-Франківська обласна рада закликала всіх, «кому дорога незалежна Українська держава, у першу чергу представників усіх гілок влади та лідерів національно-демократичних партій і рухів, відкинути амбіції, позбутися дріб’язковості та меркантильності і об’єднатися та підтримати Президента Ющенка». Вони закликають земляків «пам’ятати про мільйони безневинно загиблих земляків, безжально знищених як царським самодержавством, так і комуністичним режимом, – йдеться у зверненні до українських співгромадян. – Таке не може повторитися. Пора зрозуміти: час Російської імперії закінчився!».
Івано-Франківська облрада просить Віктора Ющенка «при загрозі зміни демократичного устрою держави, її територіальної цілісності забезпечити належний захист країни, її суверенної території».
За цей документ проголосували усі присутні на сесійному засіданні 73 депутати.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи