В Івано-Франківську відбулась 30 сесія обласної ради



На тридцятій сесії Івано-Франківської обласної ради депутати заслухали звіт голови Ігора Олійника, - повідомляє „ТРК Вежа”.

Спершу депутати заслухали звіт голови обласної ради Ігоря Олійника про роботу за рік. Далі на сесії розглядали заяву обласної ради про суспільно-політичну ситуацію в Україні, яку депутати скерували керівникам держави, обласним радам, питання про нагородження почесною відзнакою “Сторіччя від дня народження головного провідника ОУН Степана Бандери”. Депутати заслухали звіт щодо виконання обласного бюджету за перший квартал і внесли в нього уточнення на цей рік.

Сесія розглянула програму розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності області до 2015 року, затвердила обласну програму з відпочинку та оздоровлення дітей на цей рік.

Депутати затвердили на посаді головного редактора газети “Галичина” Петра Парипу.

Сесія схвалила ряд звернень, зокрема, до народних депутатів України Миколи Круця, Володимира Мойсика, Романа Ткача, Зіновія Шкутяка про внесення до Верховної Ради України в порядку законодавчої ініціативи подання про відновлення у паспортах, свідоцтвах про народження, інших документах громадянського стану відомостей про національність громадянина України.

Сесія схвалила звернення обласної ради до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України щодо забезпечення додаткових доходних джерел місцевих бюджетів.

Депутати стурбовані тим, що органи місцевого самоврядування не в змозі у повному обсязі забезпечувати виконання делегованих та власних повноважень у зв’язку із значною обмеженістю фінансових ресурсів.

Темпи та динаміка соціально-економічного розвитку області, в тому числі нафтогазовидобувних територій, не відповідають мінімальним соціальним нормам і стандартам. При цьому, на території області працюють підприємства “Укрнафти”, які видобувають майже 14% всієї української нафти та майже 2% природного газу. Відрахування до державного бюджету значні, однак, місцеві, бюджети області від цих платежів не отримують жодної копійки.

Депутати вважають, що темпи і розміри видобутку природних копалин мають бути пропорційно пов’язані зі станом соціально-економічного розвитку територій.

Депутати підтримали рішення Львівської і Тернопільської обласних рад про вшанування пам’яті жертв комуністичних репресій та надання правової оцінки злочинам комуністичного режиму в Україні і скерували його Президенту і Верховній Раді України.

Депутати також підтримали звернення депутатів Чернівецької обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо перегляду порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи