Дружина президента Польщі у день захисту дітей гостюватиме у Львові



Щойно у Львівському аеропорту приземлився літак з дружиною Президента Польщі Марією Качинською на борту, - повідомляє "Zaxid.net".

Марію Качинську зустріли голова Львівської ОДА Микола Кміть, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів та Консул Республіки Польщі у Львові Гжегож Опалінський.

З летовища Марія Качинська поїде на Личаківський цвинтар, де за її участі відбудеться покладання квітів до Могили невідомому солдату та до пам’ятника воїнам УГА.

Опісля Марія Качинська у супроводі польських та українських дітей покладатиме квіти до пам’ятників Адамові Міцкевичу та Тарасові Шевченку

За участі Марії Качинської у Національному академічному театрі опери і балету ім. С. Крушельницької буде оголошено серед дітей переможців художнього конкурсу "Посмішка дітей - посмішка Львова". Конкурс оголосило у Львові Генконсульство Польщі у квітні цього року. Конкурс малюнків присвячений до 125-ї річниці від дня народження Корнеля Макушинського, українського автора книжок для дітей та молоді. Малюнки дітей будуть вивішені на стендах в холі театру опери і балету. Після вручення нагород о 17.30 там розпочнеться вистава "Пиза на польських стежках".

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи