Губернатор Закарпаття подасть до суду за Прем'єр Міністра за отриману догану

Голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші повідомив, що оскаржить у суді рішення уряду про оголошення йому догани за утримання на посаді голови Іршавської райдержадміністрації пенсіонера Максима Хохлові. Голова ЗОДА переконаний, що не порушив цим рішенням законодавства, оскільки всі процедури було узгоджено із Секретаріатом Президента у відповідні законодавству терміни, - повідомляє "Zaxid.net".

Нагадаємо, 27 травня оголошено догану голові Закарпатської облдержадміністрації Олегу Гаваші. "Встановлено, що голова Іршавської райдержадміністрації Максим Хохлов (якому 27 серпня 2008 року виповнилося 60 років) досі перебуває на держслужбі, у той час як уряд не підтримав пропозицію облдержадміністрації щодо продовження строку його повноважень", - такою є аргументація.
Натомість голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші має свою думку з цього приводу: "Оскільки Максим Михайлович успішно виконував покладені на нього обов’язки і виявив бажання надалі працювати, керівництво облдержадміністрації прийняло рішення звернутись в центральні органи влади про продовження йому строку повноважень. У визначені законом терміни відповідне подання було направлено в Секретаріат Президента України та Кабінет Міністрів України. Підкреслюю, подання було зроблено відповідно до чинного законодавства і у визначені терміни. Секретаріат Президента України погодив наше подання, однак Кабінет міністрів його не підтримав, при цьому жодного обґрунтування цього непогодження не було наведено".
"Це розпорядження Кабміну буду оскаржувати в суді, - заявив О.Гаваші. - Як голова облдержадміністрації я не порушив жодної букви закону".
За інформацією прес-служби Закарпатської ОДА, в області складалася ситуація, коли черговий район залишався без керівника. Адже протягом тривалого часу в Закарпатській області залишаються вакантними 9 посад голів та заступників голів райдержадміністрацій, окремі з них - з 2007 року. Так, з лютого 2008 року не затверджують заступника голови ОДА з гуманітарних питань, другий рік поспіль у Великоберезнянському районі є тільки виконуюча обов’язки голови. Обласною та районними державними адміністраціями, дотримуючись всіх вимог діючого законодавства, протягом 2008-2009 років надіслано в Кабінет Міністрів України 12 подань щодо погодження призначень на посади заступника голови облдержадміністрації, голів та заступників голів райдержадміністрацій. Жодну з кандидатур на призначення Кабмін не погодив.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи