Заступник Івано-Франківського мера з питань ЖКГ залишається на посаді



Заступник мера з питань з ЖКГ залишиться на посаді, поки не побачить офіційного розпорядження про звільнення, - повідомляє кореспондент „Острова”.

Під час 42 сесії Івано-Франківської міськради керівник фракції БЮТ Ярослав Бачкур зачитав заяву, згідно якої фракція висловила побажання відкликати з посади заступника міського голови з комунальних питань Олександра Дерев’янка, який посів цю посаду за квотою БЮТ. Основною причиною і мотивацією було названо те, що Олександр Дерев’янко не виконував положень передвиборної програми БЮТ.

Міський голова Віктор Анушкевичус з цього приводу зазначив наступне:

„Заява фракції БЮТ, зачитана саме як заява фракції на сесії міськради, наразі жодних прямих юридичних наслідків не тягне. Адже призначення на посаду і звільнення з посади заступників міського голови здійснюється виключно міським головою. Той факт, що Олександр Дерев’янко став заступником міського голови за квотою БЮТу, положень закону не змінює. Також варто наголосити, що, заявляючи про відкликання заступника, який призначений за їх квотою, місцеві БЮТівці фактично хочуть зняти з себе відповідальність за дії влади, щоб під час передвиборчої кампанії, що стрімко наближається, мати можливість говорити про свою непричетність до дій влади.

Між іншим, тут хочеться пригадати, що півтора роки тому так само з ініціативи місцевого БЮТу вже відбулась одна ротація заступників міського голови і членів виконавчого комітету. Під гаслом створення „політично відповідального виконкому” БЮТ обрав досить цікавий шлях альтернативної виборам методики ротацій у виконавчій гілці міської влади.

Таким чином, фракція БЮТ у міськраді постійно пробує внести зміни у команду міського голови. При цьому усю відповідальність за кадрові і не тільки рішення покладають на міського голову.”

У свою чергу, Олександр Дерев’янко прокоментував ситуацію так:

„Я залишатимусь на посаді і працюватиму допоки не побачу офіційного розпорядного документа, який би звільняв мене від виконання повноважень заступника міського голови з питань ЖКГ. Наразі такого документа не має.

Сьогодні ми проводимо роботу з реформування ЖКГ в місті Івано-Франківську, реалізуємо інвестиційні проекти за які я відповідаю особисто. 

Щодо передвиборної програми БЮТ по ЖКГ, то вона виконана на 90% і була би виконана на всі 100%, якщо б рідна фракція за надані мною проекти рішень на сесії міської ради голосувала.

Отже, рішення залишається за міським головою. Тому продовжую працювати”.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи