У Львівській області зустрінуться представники з 21 країни Європи

25 квітня на Львівщині 21 консул з країн ЄС обговорять спрощення візового режиму, - повідомляє "ЗІК".

У суботу, 25 квітня, у відділі прикордонної служби «Краковець» на Львівщині зустрічатимуть 21 консула з країни Євросоюзу.
За його словами, під час наради консули обговорюватимуть питання спрощення візового режиму, а також перспективи угоди про малий прикордонний рух. Окрім того, обговорюватиметься питання покращення безпеки кордонів, співпраці в рамках «Євро-2012».
Сейм Польщі 6 березня уповноважив президента Леха Качинського ратифікувати угоду між Україною та Польщею про малий прикордонний рух. Завдяки цій угоді мешканці прикордонної зони зможуть перетинати польсько-український кордон без віз при наявності спеціальних дозволів.
За цю угоду проголосувало 417 депутатів, ніхто не голосував проти і не утримався.
Нагадаємо, угоду про основи малого прикордонного руху підписали у березні 2008 року прем'єр-міністри Польщі та України Дональд Туск і Юлія Тимошенко. У грудні у Варшаві був підписаний протокол до угоди після того, як Єврокомісія позитивно оцінила цю угоду. Єврокомісія, між іншим, мала зауваження щодо ширини прикордонної зони, визначеної польською стороною. Планувалося, що прикордонна зона буде становити 50 км. А євросоюзівскою нормою є 30 км, у виняткових випадках може бути збільшена ширина. Після зауважень Єврокомісії, в угоді ширину прикордонної зони було зменшено до 30 км, але в деяких випадках в зону входять населені пункти за межами 30-кілометрової зони (так зване 30 +).

Статьи

Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Все статьи