Івано-Франківська облрада з другої спроби звільнила заступника голови Ю.Романюка

Івано-Франківська облрада звільнила заступника голови облради Юрія Романюка, - повідомляє "ТРК Вежа".

(голову фракції Блоку Юлії Тимошенко). Рішення про це було прийнято сьогодні на другому пленарному засіданні 29-ої сесії облради.
В Івано-Франківській облраді працювали 3 заступники голови – перший заступник Зіновій Береговський (фракція "Наша Україна"), заступники Остап Дзеса (голова фракції "Наша Україна") і Юрій Романюк (голова фракції БЮТ).
У бюлетені для таємного голосування на звільнення були внесені кандидатури Ю.Романюка та О.Дзеси. У голосуванні взяли участь 75 із 96 присутніх на сесії депутатів. Не брала участі у голосуванні фракція БЮТ.
За звільнення Ю.Романюка проголосував 61 депутат, за звільнення О.Дзеси – 6, не підтримали звільнення обох – 7, 1 бюлетень визнано недійсним.
Як пояснив голова Івано-Франківської облради Ігор Олійник, закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення місцевого самоврядування" від 25 грудня 2008 р., який вступив у дію з 1 січня 2009 р., передбачає в обласних радах посади першого заступника і заступника голови облради. Відповідно до цього закону обласні ради до 1 квітня повинні залишити у своєму штаті лише першого заступника та заступника голови облради.
27 березня на першому пленарному засіданні 29-ої сесії облради для звільнення Ю.Романюка не вистачило 2-х голосів депутатів.
В Івано-Франківській облраді 120 депутатів – 62 входять у фракцію "Наша Україна", 37 – БЮТ, 9 – УНП, 7 – блок "Національний вибір", 5 – блок "Відродження Прикарпаття".

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи