ОБСЄ вивчає ситуацію з українською мовою в Росії

Верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Кнут Воллебек вивчить ситуацію з освітою українською мовою в Росії і російською в Україні. Повідомляє УНІАН.

 Як повідомили у Департаменті інформації та преси Міністерства закордонних справ Росії, Воллебек прибув до Москви з черговим робочим візитом 9 березня.

"Основна мета нинішнього візиту Верховного комісара ОБСЄ – проведення зустрічей із керівниками і представниками низки федеральних виконавчих і законодавчих органів влади Російській Федерації для обговорення широкого кола питань, пов`язаних, зокрема, з підготовкою Комісаром порівняльного дослідження ситуації у сфері освіти російською мовою в Україні та українською мовою в Росії", - йдеться в повідомленні.

У рамках візиту заплановано поїздки Воллебека до Республіки Башкортостан і Воронезької області для вивчення на місці ситуації у сфері освіти українською мовою, включаючи відвідання відповідних вищих і середніх навчальних закладів і зустрічі з представниками української діаспори.

Нагадаємо, що за переписом населення України 2001 року, росіян налічується 8,3 млн. ч. (а, згідно перепису 1926 року було 2,6 млн.ч.), за переписом населення Росії 2002 року, українців налічується 3 млн.ч. (а, згідно перепису 1926 року було 7,8 млн.ч., зокрема на Північному Кавказі 3,2 млн., в Центрально-Чорноземних областях 1,6 млн. ч.)

Візит Комісара до Росії триватиме до 14 березня.

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи