БЮТ побоявся чергової поразки на регіональних виборах

Панічне скасування виборів за не повні 2 тижні до їх проведення вказує на страх Блоку Юлії Тимошенко отримати оцінку своєї 3-річної діяльності на Тернопільщині, - заявляє політвиконком ВО "Свобода".

"На цих виборах Всеукраїнське Об’єднання «Свобода» за всіма соціологічними даними мало б отримати перемогу, що розвінчало б, нав’язаний олігархічними «мегаблоками», міф про «непрохідність» українських націоналістів до влади. Підтримка тернополянами національної політичної сили продемонструвала б тенденцію до зміни симпатій виборців у цілій Україні, неминучого сходження з політичної арени олігархічних «мегаблоків» і прихід до влади ідеологічних сил", - йдеться в заяві політвиконкому партії.  

Хід виборчої кампанії  і соціологічні опитування висвітлили кілька важливих моментів: з одного боку показали зростання прихильності населення Тернопілля до націоналістичних гасел і відповідно значний приріст кількості симпатиків ВО "Свобода", а з іншого боку повний крах так званих національно-патріотичних сил – "Нашої України", "Народного Руху" і "Пори".

Як відомо, рік тому БЮТ вже виступав ініціатором одних дострокових регіональних виборів, а саме дострокових виборів Київського мера і Київської міської ради. Тоді, в Києві, він програв виборчі перегони умовному блоку "Черновецький-Ющенко".

Нині ж БЮТ, відчуваючи наближення чергової поразки, і переходу на Тернопіллі, а в перспективі і у Західній Україні, на другі ролі, вирішив не ризикувати і вдатись до безпрецедентного кроку, - відміни виборів.

ВО "Свобода" вважає рішення Верховної Ради України про відміну виборів до Тернопільської обласної ради незаконним. "Після оприлюднення постанови про скасування виборів у Тернопільській області ВО «Свобода» звернеться до Адміністративного Суду України про незаконні антиконституційні дії Верховної Ради і скасування антизаконної постанови про відміну тернопільських виборів", - говориться в заяві ВО "Свобода".

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи