Президент України оглянув підприємства Івано-Франківської області



В рамках робочого візиту Президента України Віктора Ющенка на Прикарпаття, відбулись візити на підприємства області, - повідомляє кореспондент „Острова”.

Зокрема Віктор Ющенко ознайомився з роботою обертової печі з виготовлення клінкера (напівфабрикати для виробів з цементу). Він також ознайомився з діяльністю центрального пункту управління підприємства та був поінформований про будівництво та технології "Івано-Франківськцемент". Зокрема, йшлося про те, що за рахунок переходу на вугілля протягом 2002-2008 рр. було заміщено 425 млн кубометрів газу, а за рахунок спалювання у 2004-2008 рр. альтернативних видів палива - заміщено 64 тис. т вугілля (що еквівалентно 44 млн кубометрів газу)

Як поінформував Главу держави почесний президент ВАТ Микола Круць, влітку 2008 року на підприємстві було реконструйовано виробництво клінкеру з переводом технології з "мокрого" на "сухий" спосіб - що відповідає світовому рівню. За його словами, використання цієї технології допоможе виробити до 2300 тонн клінкеру на добу при зменшенні витрат теплоенергії в межах 770 ккал/кг, зменшить в півтора рази викиди в навколишнє середовище парникових газів, в півтора рази скоротить витрати електроенергії на тонну продукції.

Главі держави також доповіли, що з моменту введення в експлуатацію "сухого" способу виробництва економічний ефект від його впровадження вже склав 34,7 млн грн. За прогнозом 2009 року передбачено економію палива на 72 млн грн, що еквівалентно 34 млн кубометрів природного газу за цьогорічними цінами.

Як повідомляв „Остров”: В Івано-Франківську під головуванням Глави держави відбудеться нарада з питань реалізації державної політики у сфері енергоефективності, енергозбереження та використання нетрадиційних і відновлювальних джерел енергії. також заплановано, що під час поїздки Віктор Ющенко ознайомиться з роботою котельні, яка на альтернативному паливі (деревині) обслуговує один з мікрорайонів міста.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи