Ю.Тимошенко переходить в опозицію до президента Ющенка

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє що не має наміру бути учасником нинішньої владної команди і переходить в опозицію до президента Віктора Ющенка. Про це вона заявила у суботу на брифінгу в Кабінеті міністрів, повідомляє unian.

"Я не хочу бути співучасником такої владної команди і саме тому я чітко заявляю, що я знаходжуся в опозиції до таких чиновників, якими є президент України, голова НБУ, усе злочинне угруповання, яке їх сьогодні оточує", - заявила Тимошенко.

"І я буду разом із країною, разом із народом України і буду разом боротися за те, що б в Україні таких більше явищ просто не було", - цитує її Ліга.net.

Тимошенко висловила жаль у зв'язку з тим, що під час президентської виборчої кампанії 2004 року агітувала за Ющенка. "Мені дуже шкода, що та людина, я маю на увазі президента країни Ющенка, за якого я стояла на всіх помаранчевих майданах, агітувала і переконувала людей як за чесного і морального політика, а він сьогодні опустився до такого рівня, що навіть соромно називати його прізвище", - сказала вона.

На думку Тимошенко, тільки публічне оприлюднення інформації про афери представників влади дозволить Україні очиститися від таких людей. "Я вважаю, що тільки публічність і чесне висвітлення цих речей дозволить Україні очиститися від цього бруду. А мовчання – це практично співучасть у всіх цих процесах. Я співучасником цих речей не буду", - сказала вона, коментуючи події, які відбувалися протягом останнього тижня навколо курсу гривні.

Прем’єр ще раз звинуватила президента і голову НБУ в організації падіння курсу української валюти і підкреслила, що в умовах фінансової кризи економічно обґрунтований курс долара стосовно гривні повинен знаходиться на рівні 6,0-6,5 грн. Тимошенко вважає, що тільки завдяки її діям і публічним заявам ситуація на валютному ринку країни почала стабілізуватися.

Прем’єр також розраховує, що Верховна Рада чесно проведе розслідування в рамках тимчасової слідчої комісії з питань діяльності Нацбанку і виконання основних принципів валютно-грошової політики на 2008 рік.  "Я вірю в це, тому що все ж таки у Верховній Раді сформована більшість, коаліція, і я хочу вірити у те, що ці люди служитимуть Україні, служитимуть честі, моральності і об’єктивності", - підкреслила Тимошенко.

Статьи

Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Страна
12.04.2024
11:24

"Экономическое бронирование" от мобилизации: работа в "белую" или "налог на трусость"?

"На одного воина, который защищает Украину, должно быть 8 человек, которые обеспечивают экономически содержание этого воина. Надо находить те меры и средства, которые могут способствовать поднятию уровня экономики".
Все статьи