Українці Севастополя запропонували татарам коаліцію

Українські націоналісти, що проживають в Севастополі, стверджують, що мігруючі в південні і східні регіони України росіяни отримують українські паспорти, а потім беруть участь в акціях протесту, повідомляє  УРА-ІНФОРМ ura-inform.

«Ситуація в Севастополі ускладнюється тим, що тут багато громадян мають подвійне громадянство. Будучи росіянами, вони отримують українські паспорти, влаштовують мітинги, пікети і інші антиукраїнські акції. Правоохоронні органи нічого не роблять, тому що у нас прописано в законі одне громадянство – українське», – сказав заступник голови громадської організації «Конгрес українців Севастополя» Юрій Тимощук.

Його слова підтвердив Володимир Проценко, що очолює севастопольське відділення товариства «Просвіта». «Зараз йде нелегальна міграція в східні регіони країни. Росіяни принижують українську культуру. Московські емігранти продовжують тут мовну дискримінацію. Вся правляча еліта Криму – московські переселенці. А корінні етноси – українці і кримські татари залишилися за бортом», – сказав він.
За словами українських активістів, міграційні процеси посилилися в час і після війни на Кавказі. Саме в цей час в Криму почали створюватися проросійські загони "
казачества", підтримувані Чорноморським флотом, і готові до провокацій, затверджують вони. «Після подій в Грузії активізувалися агресивні дії організацій шовіністів, які загрожують викинути нас з Севастополя», – сказав Тимощук.
Разом з тим, Проценко, розкритикувавши ідею створення кримсько-татарської автономної республіки на півострові як альтернативу російському шовінізму, запропонував коаліцію між українцями і кримськими татарами.

«Загрозі, яку представляють росіяни, що погодилися мати подвійне громадянство, може протистояти тільки коаліція українців і кримських татар, яка має всі шанси стати правлячою», – сказав він.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи