Українці Севастополя запропонували татарам коаліцію

Українські націоналісти, що проживають в Севастополі, стверджують, що мігруючі в південні і східні регіони України росіяни отримують українські паспорти, а потім беруть участь в акціях протесту, повідомляє  УРА-ІНФОРМ ura-inform.

«Ситуація в Севастополі ускладнюється тим, що тут багато громадян мають подвійне громадянство. Будучи росіянами, вони отримують українські паспорти, влаштовують мітинги, пікети і інші антиукраїнські акції. Правоохоронні органи нічого не роблять, тому що у нас прописано в законі одне громадянство – українське», – сказав заступник голови громадської організації «Конгрес українців Севастополя» Юрій Тимощук.

Його слова підтвердив Володимир Проценко, що очолює севастопольське відділення товариства «Просвіта». «Зараз йде нелегальна міграція в східні регіони країни. Росіяни принижують українську культуру. Московські емігранти продовжують тут мовну дискримінацію. Вся правляча еліта Криму – московські переселенці. А корінні етноси – українці і кримські татари залишилися за бортом», – сказав він.
За словами українських активістів, міграційні процеси посилилися в час і після війни на Кавказі. Саме в цей час в Криму почали створюватися проросійські загони "
казачества", підтримувані Чорноморським флотом, і готові до провокацій, затверджують вони. «Після подій в Грузії активізувалися агресивні дії організацій шовіністів, які загрожують викинути нас з Севастополя», – сказав Тимощук.
Разом з тим, Проценко, розкритикувавши ідею створення кримсько-татарської автономної республіки на півострові як альтернативу російському шовінізму, запропонував коаліцію між українцями і кримськими татарами.

«Загрозі, яку представляють росіяни, що погодилися мати подвійне громадянство, може протистояти тільки коаліція українців і кримських татар, яка має всі шанси стати правлячою», – сказав він.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи