«Батьківщина» закликала країни світу відповісти на «дикунську поведінку диктатора»

Партія «Батьківщина» вимагає від президента України Віктора Януковича негайно звільнити Юлію Тимошенко та закрити кримінальну справу проти неї. Про це йдеться в заяві партії, розповсюдженій сьогодні, 5 вересня, рівно через місяць після арешту Тимошенко, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тимошенко.

«Справа проти Юлії Тимошенко не має нічого спільного з кримінальним правом, а лежить винятково у політичній площині. Янукович знищує головного політичного опонента, незважаючи на Конституцію, закон, громадську думку і реакцію світу», - сказано в заяві.

«Весь світ – і на схід, і на захід від України – визнав справу проти Тимошенко політичною, щотижня все нові й нові держави наголошують на відсутності складу злочину у справі та вимагають звільнити екс-прем’єр-міністра з-під варти", однак українська влада не зважає на це», - наголошується в заяві.

«Останнім часом суд, керований адміністрацією президента, форсував темпи розгляду справи проти Юлії Тимошенко», - зазначає «Батьківщина», наголошуючи, що Тимошенко щодня проводить у суді по 10-12 годин попри «критичний стан її здоров’я» і без обстеження.

«Суд відмовляє стороні захисту у долученні до справи ключових матеріалів, які чітко свідчать на користь невинуватості Юлії Тимошенко та повністю перекреслюють сфальшовану справу. Йдеться, зокрема, про аудит діяльності «Нафтогазу України», проведений компанією «Ернст&Янг», - заявляє «Батьківщина».

За словами партії, «цей документ є єдиним висновком у справі з боку авторитетних міжнародних організацій».

«Крім того, суд не визнає «належно оформленими» навіть ті документи, які завірені печатками на кожній сторінці - зокрема, угоди між НАК «Нафтогаз України» та «Укртрансгазом». При цьому найабсурдніші пропозиції сторони обвинувачення – будь то роздруківки з Твіттера чи випуски телевізійних ток-шоу – суд без обговорення долучає до матеріалів справи», - сказано в заяві.

«У порушення норм Кримінально-процесуального кодексу суд відмовляє у задоволенні практично всіх клопотань, які заявляє сторона захисту Юлії Тимошенко. Судом допущені тільки 2 свідка з заявлених адвокатами понад 30, при цьому сторона обвинувачення допитала усіх 39 заявлених свідків», - обурюється партія.

При цьому, стверджує далі «Батьківщина», «влада вдається до відверто антиконституційного публічного тиску на суд, вже не приховуючи його залежність від команд вищих керівників держави».

«Президія Політради партії «Батьківщина» вимагає від президента Януковича як реального замовника справи негайного звільнення Юлії Тимошенко з-під варти та закриття кримінальної справи проти неї через відсутність складу злочину», - заявляє «Батьківщина».

Партія Тимошенко також просить країни світу «не позбавляти Україну демократичного європейського майбутнього через дії Януковича і його команди, але дати йому відповідь, адекватну дикунській, несумісній з демократичними стандартами поведінці диктатора».

 

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи