У Львові встановили пам’ятник Табачнику у вигляді... козла. Фото

Студенти у Львові, Києві, Донецьку, Дрогобичі, Черкасах, Острозі, Вінниці, вчора, 1 вересня, критикували діяльність міністра освіти та науки України Дмитра Табачника і вимагали його звільнення. У Львові перед приміщенням Ратуші представники громадського руху «Відсіч» відкрили пам’ятник Дмитру Табачнику, - повідомляє «Радіо свобода».

Всеукраїнська студентська акція відбулася під гаслом «З Табачника реформ – як із козла молока». У кожному місті студенти продемонстрували власне розуміння цих слів. Так, у Києві «міністр» під адміністрацію Президента привіз порожню цистерну з написом «Молоко» України, в Донецьку студентські активісти показали городянам «міністерську кухню», на яку потрапляє безліч непотребу.

А у Львові з гіпсу зліпили пам’ятник козла в окулярах, який стоїть за кафедрою. Автор проекту Ольга Сало розповіла, що саме ця тварина асоціюється у неї з відсутністю якісних реформ в освіті, а вся діяльність міністра спрямована на деградацію освіти.

«У принципі, Табачник уже заслужив на пам’ятник. Правда, він заслужив і на такий образ. Повернулось хабарництво у дошкільну освіту, а ще зміни щодо 12-річної освіти. Так багато «реформ», що наступнику Табачника доведеться непросто, щоб їх ліквідувати», – каже О. Сало.

Організатори акції протесту збирали підписи до місцевої влади, щоб та дозволила їм встановити пам’ятник козла в публічному місці.

Ректори львівських вишів не дозволяють протестувати на території навчальних закладів. Але свій пам’ятник вони неодмінно принесуть у кожен вищий навчальний заклад.

Зазначимо, що вільнення міністра вимагають і львівські вчителі.

Під час акції молоді люди зачитали довжелезний перелік претензій щодо діяльності міністра освіти Д. Табачника. На думку учасників протесту, ніяких реальних якісних реформ в освіті не відбувається. Тим часом,  студентів намагаються залякати, позбавити їхніх прав, панує комерціалізація освіти, зростання корупції і хабарництва.

Нагадаємо, в Україні закрили 640 шкіл.

Звільнення з посади Дмитра Табачника львівські студенти вимагають від дня його призначення міністром, з грудня 2010 року. Обурені політикою міністерства також львівські освітяни, які днями надіслали своє звернення керівникам держави, вимагаючи припинити русифікацію та радянізацію української історії. Вчителі вважають неприпустимим, що з підручників історії України викинуто важливі історичні події, які відбулись у державі, нав’язуються радянські та російські стереотипи. Львівські педагоги, як і студенти, вимагають звільнити з посади міністра освіти і науки, молоді та спорту Д. Табачника.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи