У Львові встановили пам’ятник Табачнику у вигляді... козла. Фото

Студенти у Львові, Києві, Донецьку, Дрогобичі, Черкасах, Острозі, Вінниці, вчора, 1 вересня, критикували діяльність міністра освіти та науки України Дмитра Табачника і вимагали його звільнення. У Львові перед приміщенням Ратуші представники громадського руху «Відсіч» відкрили пам’ятник Дмитру Табачнику, - повідомляє «Радіо свобода».

Всеукраїнська студентська акція відбулася під гаслом «З Табачника реформ – як із козла молока». У кожному місті студенти продемонстрували власне розуміння цих слів. Так, у Києві «міністр» під адміністрацію Президента привіз порожню цистерну з написом «Молоко» України, в Донецьку студентські активісти показали городянам «міністерську кухню», на яку потрапляє безліч непотребу.

А у Львові з гіпсу зліпили пам’ятник козла в окулярах, який стоїть за кафедрою. Автор проекту Ольга Сало розповіла, що саме ця тварина асоціюється у неї з відсутністю якісних реформ в освіті, а вся діяльність міністра спрямована на деградацію освіти.

«У принципі, Табачник уже заслужив на пам’ятник. Правда, він заслужив і на такий образ. Повернулось хабарництво у дошкільну освіту, а ще зміни щодо 12-річної освіти. Так багато «реформ», що наступнику Табачника доведеться непросто, щоб їх ліквідувати», – каже О. Сало.

Організатори акції протесту збирали підписи до місцевої влади, щоб та дозволила їм встановити пам’ятник козла в публічному місці.

Ректори львівських вишів не дозволяють протестувати на території навчальних закладів. Але свій пам’ятник вони неодмінно принесуть у кожен вищий навчальний заклад.

Зазначимо, що вільнення міністра вимагають і львівські вчителі.

Під час акції молоді люди зачитали довжелезний перелік претензій щодо діяльності міністра освіти Д. Табачника. На думку учасників протесту, ніяких реальних якісних реформ в освіті не відбувається. Тим часом,  студентів намагаються залякати, позбавити їхніх прав, панує комерціалізація освіти, зростання корупції і хабарництва.

Нагадаємо, в Україні закрили 640 шкіл.

Звільнення з посади Дмитра Табачника львівські студенти вимагають від дня його призначення міністром, з грудня 2010 року. Обурені політикою міністерства також львівські освітяни, які днями надіслали своє звернення керівникам держави, вимагаючи припинити русифікацію та радянізацію української історії. Вчителі вважають неприпустимим, що з підручників історії України викинуто важливі історичні події, які відбулись у державі, нав’язуються радянські та російські стереотипи. Львівські педагоги, як і студенти, вимагають звільнити з посади міністра освіти і науки, молоді та спорту Д. Табачника.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи