Втратив посаду прокурор, який перевірив земельні ділянки голови Волинської ОДА

У прокуратурі Волині – кадрові зміни. Іде з посади заступник прокурор області Володимир Веселуха, -повідомляє “ЗІК”.

Заступник прокурора області Володимир Веселуха нібито з наступного тижня іде на пенсію. Однак джерела ЗІКу пов’язують його відставку із публічним «наїздом» прокуратури за ініціативою Веселухи на губернатора Волині Бориса Клімчука.

Нагадаємо, 11 серпня у прес-служба прокуратури області розповсюдила інформацію, що виконувач обов’язків прокурора області Володимир Веселуха в інтересах держави в особі управління Держкомзему у Луцькому районі пред’явив позов про визнання незаконним і скасування рішень Підгайцівської сільської ради, визнання недійсним Державного акта на право власності на земельну ділянку.

Відповідачі за позовом – Підгайцівська сільська рада та голова Волинської облдержадміністрації Бориc Клімчук. За результатами проведеної прокуратурою Волинської області перевірки дотримання вимог земельного законодавства на території Підгайцівської сільської ради встановлено, що за ініціативою голови облдержадміністрації Бориса Клімчука Підгайцівською сільською радою незаконно змінене цільове використання земельної ділянки, що перебуває у його власності.

Так, губернатор Волині набув права власності на земельну ділянку площею 5, 2351 га, яка виділялась як земельна частка-пай та за своїм цільовим призначенням має використовуватись для ведення особистого селянського господарства.

Рішенням Підгайцівської сільської ради від 05.12.2007 № 22-4 Клімчуку Б. П., всупереч положень абзацу 2 п. 15 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України, було дано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки площею 5,2351 га для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, а рішенням від 02.04.2008 № 27-9 затверджено виготовлений проект відведення і цільове призначення земельної ділянки змінено.

На підставі цього ж рішення Клімчуку Б. П. видано Державний акт серії ЯД № 316766 від 14.04.2008 на право власності на земельну ділянку площею 5,2351 га, що знаходиться у с. Струмівка Луцького району. Цільове призначення вказаної земельної ділянки – для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Прокуратурою області 11.08.2011 пред’явлено позов до Луцького міськрайонного суду про визнання незаконними та скасування рішення Підгайцівської сільської ради від 05.12.2007 № 22-4 «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (цільове призначення якої змінюється) переданої у власність» та рішення від 02.04.2008 № 27-9 «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (цільове призначення якої змінюється), переданої у власність», а також про визнання недійсним державного акту серії ЯД № 319766 від 14.04.2008 на право власності на земельну ділянку площею 5,2351 га, що знаходиться в с. Струмівка Луцького району, виданого Клімчуку Б. П.

Одночасно до суду подано заяву про забезпечення вказаного позову шляхом заборони відчуження та використання згаданої земельної ділянки, що належить на праві власності голові Волинської обласної державної адміністрації Клімчуку Б. П.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи