Через інцидент у Нагуєвичах Фаріон вимагатиме порушити кримінальну справу

Депутат Львівської обласної ради Ірина Фаріон готує депутатське звернення до прокурора Львівської області Віталія Ковбасюка з вимогою порушити кримінальну справу за фактом вчинення щодо мене діянь, що містять ознаки злочинів передбачених ст. 146 та ст. 351 КК України. Про це сьогодні, 29 серпня, вона повідомила на прес-конференції, - повідомляє «Вголос».

«Це був стан шоку. Коли Олег передав мені слово, я побачила як міліціянти перегруповуються і намагаються закрити дорогу до сцени. Але я вмію дуже швидко ходити і встигла вийти по сходах до гори. Я вже була на сцені, коли відчула чиїсь руки, мене хтось схопив за талію, мені здається, що я щось кричала на зразок «відпусти» і робила якісь дії», - так описала напад на себе Ірина Фаріон.

Вона зазначила, що не отримала ніяких фізичних травм, оскільки мала високий ремінь і замшеву квітку по центру, яка, за її словами, заамартизувала напад.

«Я просто грімко йшла сценою до свого слова. Ми не з тих політиків, що будуть кричати «стоять». Кричать «стоять» перед розстрілом і в інших ситуаціях. І коли я йшла до слова два гевали намагалися мене яко сніп перекинути зі сцени. Щоб вони далі робили, якби публіка, що сиділа у перших рядах, не кинулася на допомогу. Я вже не кажу що робив голова обласної ради і що робили «свободівці», - наголосила вона.

На думку Фаріон, це все не свідчить про силу влади, а про її агонію і не сусвітню тупість, її примітивізм.

«Коли я йшла до слова, була внутрішньо впевнена, що мені будуть чинити перепони, тому що перепони чинили Франкові, перепони чинили Шевченкові, перепони в Україні чинять українцеві, перепони в Україні чинять Україні», - наголосила вона.

«Надважлива друга частина цього дійства, коли на сцену вийшла служниця Януковича Ганя Герман і коли вона посміла зачитувати привітання від людини, яка не сміє ступати на нашу землю взагалі. Тому що Франка таких, як ця людина і як ця влада, називав просто – політичними бандитами», - додала депутат.

Нагадаємо, вчора, 28 серпня, у селі Нагуєвичі невідомі не дали можливості виступити депутату облради Ірині Фаріон на урочистостях з нагоди 155-річчя Івана Франка. Згодом ГУ МВСУ у Львівській області підтвердило, що це були працівники міліції, а Фаріон просто не впізнали. За словами правоохоронців, виступу Ірини Фаріон не було у програмі свята.

Голова Дрогобицької РДА Михайло Сендак підтвердив, що у списку виступаючи були тільки голови ЛОДА і ЛОР, два міністри та радник Президента України Ганна Герман.

Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи