У Тернополі на пам’ятнику Бандері додали напис «Герой України». Фото

У Тернополі на пам'ятнику Степану Бандері на однойменній площі викарбували напис «Герой України», - повідомили «ОстроВ» в мерії.

«Раніше рішенням сесії міської ради площу, на якій розташований пам’ятник, було перейменовано на майдан імені Героя України Степана Бандери. Тепер і монумент привели у відповідність до назви площі», - наголошується в повідомленні.

«Жоден суд не відніме в українців правдивої історії. Степан Бандера – ідеолог і провідник української нації. Для кожного свідомого українця він завжди залишається Героєм. Тому напис «Герой України» на пам’ятнику Степану Бандері є увіковіченням пам’яті борця за волю й незалежність. Так ми вирішили вшанувати наших героїв, які боролися за те, щоб ми жили на своїй Богом даній землі», - зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Нагадаємо, в жовтні 2007 року було видано указ про святкування 65-ї річниці з дня створення Української повстанської армії та присвоєно Роману Шухевичу звання Героя України (посмертно). Степан Бандера був удостоєний звання Герой України указом від 22 січня 2010 року. У квітні 2010 року обидва ці рішення були скасовані Донецьким окружним адміністративним судом. 2 серпня 2011 року, Вищий адміністративний суд залишив в силі рішення Донецького апеляційного суду щодо позбавлення звання Героя України Романа Шухевича та Степана Бандери.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи